Пиарът на ГЕРБ Никола Николов публикува снимка от Указа изпратен

...
Пиарът на ГЕРБ Никола Николов публикува снимка от Указа изпратен
Коментари Харесай

Пиарът на ГЕРБ Николов: Никъде в Указа не се вижда нарушение на Конституцията

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов разгласява фотография от Указа изпратен през днешния ден от президента Румен Радев за избор на държавно управление с министър председател Мария Габриел.  

„ Много адвокати, конституционалисти и „ експерти “ чух довечера да разсъждават по какъв начин Мария Габриел и ГЕРБ нарушили Конституцията като предложили кабинет без единодушие на част претендентите за министри. “ Това написа Николов във Facebook, като разгласява и фотография от Указа на Радев.

В него ясно се вижда, че имена на министри няма, а единствено това на Мария Габриел като претендент за министър-председател.

„ Особено екзалтирани бяха юридическите корифеи на ПП-ДБ на трагичната си конференция. Странна работа! Чудя се какво разясняват тези експерти, измежду които и настоящият министър на правораздаването, който е и лекар по конституционно право! Аз, без искания за експерт, чета указа на президента и не виждам нарушаване на Конституцията. Защо ли? Защото указът, който президентът изпраща за гласоподаване в Народното събрание е за избирането на Мария Габриел за министър-председател “, написа още Николов.

Той напомня и член 99, алинея 4 от Конституцията където написа: Когато проучвателният мандат е завършил сполучливо, президентът предлага на Народното събрание да избере претендента за министър- ръководител.)

„ Точка. В указа няма имена и позиции на министри. За всички експерти, които не са виждали сходен декрет - ползвам фотография “, прецизира Николов.

 

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР