Пиано бар Синатра“ в Пловдив може да бъде временно запечатан

...
Пиано бар Синатра“ в Пловдив може да бъде временно запечатан
Коментари Харесай

Пиано бар “Синатра“ в Пловдив с нарушения по празниците, може да бъде запечатан от НАП

Пиано бар „ Синатра “ в Пловдив може да бъде краткотрайно запечатан от Национална агенция за приходите. Заведението предстои на насилствената административна мярка, защото инспекция от чиновници на териториалното отделение през празниците е открила нарушавания. Припомняме, че подобен вид наказване се постанова при при положение на несъблюдение на наредбите на Закона за налог върху добавената стойност и Валутния закон. Най-често става сума за неиздаване на касов бон, нередовност на фискалните устройства или неоторизиран програмен продукт за отчитане на продажби. 
Прочетете още
„ Синатра “ бе открит в Пловдив преди към 8 години, на петия етаж на емблематичния хотел „ Тримонциум “. Обектът е регистриран на компанията „ Макс Интернационал “ ЕООД, ръководена от Евгени Щерев. Преди гибелта си негов съучастник бе и Ева Михова – брачна половинка на предприемача Михаил Михов /Мишо Бирата/.

През празничните дни още няколко заведения са попаднали в описите с извършители, сочи информация на медията ни. Сред тях е добре познатото заведение за бързо хранене в Капана - „ Taisty bar and Pizza “, което се намира покрай Халите на ул. „ Константин Иречек 1 “. Управлява го компанията „ ИД БРАДЪРС 2018 “ на братята Ивелин и Дамян Иванови. Поради неуредици сладкарница им може да бъде краткотрайно затворена.



Сред нарушителите е и гостилница „ Родопи “ в Кичук Париж. Обектът се намира на ул. „ Македония “. Стопанисва се от пловдивското сдружение „ СПАЙ - 2013 “ ЕООД, която няма регистрация по Закона за Данък добавена стойност. Същата е благосъстоятелност на Стоил Александров.

Магазин за домашни използва в квартала също е бил заловен в нарушаване. Обектът на ул. „ Гевгели “ 27 се стопанисва от компания „ Кибо Пластик – Борис Ангелов Едноличен търговец “. По данни на комерсиалния указател сдружението няма регистрация по ЗДДС.



Кафенето в Акушеро-гинекологична болница „ Селена “ в Христо Смирненски също може да бъде запечатано в период от две седмици до месец. То се намира на бул. „ Пещерско шосе “ 80 и е записано на компанията „ КАФЕ СЕЛЕНА 2020 ЕООД на Вася Велева.

Съдбата на обектите, основали причина за налагане на насилствена административна мярка „ Запечатване “, към момента не е решена. Собствениците им имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца възнаграждение на имуществена глоба. При наново нарушаване обаче не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.

Припомняме, че в края на декември в листата с подлежащи на запечатване обекти попаднаха няколко познати заведения в града, измежду които и ресторант „ Yassa Tepe “.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР