Пианистът Андре Уотс почина на 77 години от рак на

...
Пианистът Андре Уотс почина на 77 години от рак на
Коментари Харесай

Почина пианистът Андре Уотс

Пианистът Андре Уотс умря на 77 години от рак на простатата.

Уотс печели конкурс на Оркестъра на Филаделфия и дебютира на 10 години в детски концерт през 1957 година През 1963 година, на 16 години, свири още веднъж след конкурс с Младежкия оркестър към Нюйоркската филхармония под диригентството на Ленард Бърстейн. Концертът е излъчен по малкия екран и получава отлични мнения. Само след месеци Уотс подписва звукозаписен контракт за записи и става един от най-изявените пианисти.

Кариерата на Уотс е прекратена през 2002 година поради интервенция, по-късно още веднъж през 2004 година поради интервенция на дискова херния, която поврежда нервите на лявата му ръка. През 2017 година той изнася последния си от повече от 40 концерта в Карнеги хол.

Номиниран е за пет награди " Грами " и печели премията за най-обещаващ нов реализатор на типичен записи през 1964 година за концерт на Лист с Бърнстейн и Нюйоркската филхармония. През 1995 година е номиниран за премията " Еми ", а през 2011 година получава Национален орден за изкуство и Национален орден за филантропични науки от тогавашния президент Барак Обама.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР