ПГ ВОЛЯ настоява за мораториум върху новите сделки за купуване

...
ПГ ВОЛЯ настоява за мораториум върху новите сделки за купуване
Коментари Харесай

ПП ВОЛЯ внася мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия

ПГ ВОЛЯ упорства за мораториум върху новите покупко-продажби за пазаруване на военна техника за Българската войска. Това излиза наяве от публична позиция на партията, изпратена до медиите.

Предвидено е страната да заплати за тях още 2, 448 милиарда лв.. Ще напомним, че съгласно две решения на Народно събрание, МО ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лв. и друга техника за над 1,4 милиарда лв.. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласоподава срещу тези решения през 2018 година, показват от партийната конструкция.

Херо Мустафа ревизира къде ще се съхраняват изтребителите F-16

Утре сутринта планът за мораториум ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание.

„ Партия ВОЛЯ постоянно е имала поредна позиция, че преди да се купува оръжие, би трябвало да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско послание прикани хората с политическа отговорност да насочат нужните средства и принадлежности, с цел да обезпечат преди всичко заслужен живот на всички граждани”, разяснява зам.-председателят на Народно събрание Веселин Марешки.

Призоваваме държавното управление и ръководещото болшинство, базирайки се на фосмажор или на персонални контакти на премиера Борисов с Тръмп, за отменяне на тази договорка и връщането на парите на българските данъкоплатци. Призоваваме и за прекъсването на всевъзможни сходни разноски, тъй като не виждам нито един българин, който сега да мисли за въоръжаване, с изключение на върхушката на Вътрешна македонска революционна организация и техният боен министър. Всеки мисли за изхранване, опазване на здравето, обучение, съобщи още Веселин Марешки.

Ще напомним, че през юли предходната година, Веселин Марешки изпрати отворено писмо до президента Тръмп, в което му изясни, че за българския народ договорката за самолетите е грабителска и обрича на бедност милиони сънародници. Той попита още за какво Съединени американски щати притиска най-бедната страна в Европейски Съюз да направи този безразсъден разход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР