ПГ на ГЕРБ счита, че доц. Диана Ковачева притежава необходимите

...
ПГ на ГЕРБ счита, че доц. Диана Ковачева притежава необходимите
Коментари Харесай

Диана Ковачева е кандидатурата на ГЕРБ за омбудсман

" ПГ на ГЕРБ смята, че доцент Диана Ковачева има нужните професионални и нравствени качества да бъде сполучлив омбудсман ". Това сподели заместник-председателят на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида и народен представител от ГЕРБ Евгения Алексиева по време на чуването на претендента за омбудсман. След това показа биографията и професионалния опит на Ковачева.
„ Ангажирам се да трансформира институцията от последна вяра в първа реакция при положение на нарушени права “, сподели кандидатката по време на чуването.
" Ангажирам се да повеждам институцията все по-близо до жителите ", сподели още Ковачева.
Според нея това ще се случва с изнесени приемни и приемни дни в цялата страна. " Ще продължа с изключително внимание да проследявам салдото сред пълномощията на институциите и правата на жителите, тъй че този баланс да бъде обективен и тези, които се нуждаят от отбрана да знаят, че техните ползи са зачетени. Работата ми ще продължи да бъде обществена и транспарантна, а вратата на институцията на омбудсмана ще продължи да бъде отворена за всеки, който се нуждае от помощ. За мен е чест, че кандидатурата ми беше подкрепена от някои от най-активните цивилен организации за отбрана права на индивида в България, от всички локални публични бранители и от Висшия адвокатски съвет. Ангажирам се да подкрепям престижа и отличната известност на институцията на омбудсмана както на национално, по този начин и на интернационално равнище, да подсилвам доверието на хората в обществентия бранител и да трансформира институцията на омбудсмана от последна вяра в първа реакция при положение на нарушени права ", посочи тя.
„ Правата на индивида не са даденост. Затова се наемам да ги не отстъпвам всеки ден, съзнателно и праволинейно с всички конституционни и законови правамощия, които владея, в случай че бъда определена за позицията омбудман ", съобщи още Диана Ковачева. Тя е единствената кандидатура за поста.
Припомняме, че Ковачева стана омбудсман през септември предходната година, с цел да довърши мандата на Мая Манолова, която подаде оставка. Предстои кандидатурата на Ковачева да бъде гласувана в пленарна зала.
Вижте още:
Омбудсманът пита Министерство на вътрешните работи по какъв начин управлява чиновниците си за гаранции за правосъден надзор при следенето на мобилните ни данни при карантина
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР