ПГ на ГЕРБ напусна пленарната зала в началото на речта

...
ПГ на ГЕРБ напусна пленарната зала в началото на речта
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на речта на президента

ПГ на ГЕРБ напусна пленарната зала при започване на речта на президента Румен Радев.

Депутатите бяха предизвикани от думите му, че първият президентски мандат се е случил в трагично време, в което остарелият властнически модел е стигнал своя разцвет.

" Гражданският протест през 2020 година против мафиотизацията на властта извади на повърхността обстоятелства и поцеси, които тя премълчаваше ", сподели Радев, когато депутатите си потеглиха.

На решението им той отговори: И на мен не ми е прелестно, само че предпиочитам истината.

Снимки: Десислава Кулелиева



Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова изясни решението им да изоставен залата по този начин:

" Винаги сме твърдели, че демокрацията е ценене на вота на българските жители. Ние почитаме институциите, по тази причина и бяхме в залата при полагането на клетвата от господин Радев и госпожа Йотова. Считаме обаче, че години наред всички думи по тази причина, че една политическа партия - съответно Политическа партия ГЕРБ и нашата парламентарна група е наричана с всевъзможни прилагателни, с опити да бъде чегъртана, въздейства не на нас като ПГ, а е засегнатост към всички членове и симпатизанти на тази партия. Демокрация значи да зачиташ вота на жителите без значение по какъв начин са го упражнили, тъй като тази президентска двойка е определена с 30% изборна интензивност, само че и да браниш своите гласоподаватели.

Имахме чувството, че към този момент са взети доста поучения, че са разчетени доста неточности за държанието обратно в предишното и конфликтът сред институциите. За да има работещи институции би трябвало да има разговор сред тях и колкото и мощен политически конфликт да има - той би трябвало да е тук в тази постройка ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР