Аз се надявам Румен Радев да остане верен на прицнипите,

...
Аз се надявам Румен Радев да остане верен на прицнипите,
Коментари Харесай

Иво Христов: Надявам се Радев да остане верен на прицнипите, които заяви

Аз се надявам Румен Радев да остане правилен на прицнипите, които съобщи - взаимност, правдивост, правда, суверенитет, които мисля, че бяха оценени от българския гласоподавател, който възобнови пакта на доверие с президента макар масираната акция за дискредитиране, на която той бе обект в продължение на 5 години.

Така евродепутатът и някогашен шеф на кабинета на Радев - Иво Христов, разяснява пред " Говори в този момент " началото на втория мандат на президента.

Добави, че президентът доста ясно е споделил, че служебните държавни управления са към този момент в предишното и ръководещото болшинство сега носи цялостната отговорност за ръководството.

" В България постоянно всичко, и битовите каузи, та чак политическите се поясняват през призмата на " собствен човек ", сподели евродепутатът.



Подчерта, че посредством КСНС Радев е коригирал ентусиазма на премиера Кирил Петков, за период от 6 месеца за рухване на българското несъгласие за РСМ. Никой не е давал мандат за сходен период и това заричане към този момент няма мощ.

" Планът за възобновяване е доста по-малък залог от нашата многовековна история, еднаквост, език и просвета, така че в листата с цели ние първо би трябвало да защитим себе си като бъдещо наличие в света и на картата на Европа ", счита Христов.

Споменаването на имената на Радев и Петков в тирада на Джо Байдън е знак на положително отношение, само че българският народ суверенно избира своите ръководещи и не би трябвало да подценяваме демократичните процедури и обстоятелството, че ние сами решаваме кой да ни ръководи, сподели още Христов.

" В хода на своя мандат Радев позна всичко: първоначално беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски военачалник. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес ", разяснява той.

Призванието на президента не е да прави конституционна промяна, съобщи Христов. Добави, че не е осведомен с плана на Румен Радев за конституционни промени, само че не счита, че те ще са нещо сензационно или отвън рамките на обичайна парламентарна република.

Вижте целия диалог във видеото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР