ПГ на БСП за България внася предложение за създаване на

...
ПГ на БСП за България внася предложение за създаване на
Коментари Харесай

БСП иска анкетна комисия по казуса с БНР

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " внася предложение за основаване на анкетна комисия по случая с БНР. Това заяви на брифинг в Народното събрание водачът на левите Корнелия Нинова.

От три години предизвестяваме за налагане на еднолична власт, посочи тя. Ето, към този момент имаме тирания , посочи социалистката.

От през вчерашния ден публицисти приказват за налаган напън върху тях. Искаме и политическа отговорност и истината до дъно, настоя соцлидерът.

Болшинството в Съвет за електронни медии било на ГЕРБ по думите й. От това дали герберите ще поддържат концепцията на алените за комисия щяло да стане ясно дали Борисов желае да замаже случая.
 ДАНС завършила с работата по проблема с БНР
ДАНС завършила с работата по проблема с БНР

Това стана ясно от думите на ръководителя Димитър Георгиев

Не зная кой от тях е предводител, настояваме за анкетна комисия и за истината до дъно, акцентира Нинова. След публицистите, сложили въпроса за свободата на словото, се включи и Александър Симов. Нееднократно левите поставяли въпроса за свободата на словото, само че никой не обръщал до момента внимание на казуса.

Припомняме, преди дни основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че не се е налагало профилактика на БНР.

Преди това стана ясно, че инспекцията във връзка прекъсването на излъчването на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио е завършена. От известието на прокуратурата излиза наяве, че техническо лице е упрекнато за прекъсването на БНР.

На 16 септември генералният шеф Светослав Костов изясни, че прекъсването на стратегия " Хоризонт " на БНР за близо 5 часа на 13 септември се е наложило поради зародил сериозен механически проблем.

Миналата седмица шефът на стратегия " Хоризонт " Ивайло Савов закупи право на пенсия, за и.д. шеф беше назначен Николай Кръстев, който подаде оставка поради напрежението със свалянето от ефир и отстраняването от сектор на журналиста от медията Силвия Великова.

На 13 септември по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС влязоха на инспекция в Българското национално радио.
 Обвиниха техническо лице за прекъсването за 5 часа на БНР
Обвиниха техническо лице за прекъсването за 5 часа на БНР

Това стана ясно след завършилата инспекция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР