„Пфайзер“ прехвърля част от логистиката си в Солун. Фармацевтичната компания

...
„Пфайзер“ прехвърля част от логистиката си в Солун. Фармацевтичната компания
Коментари Харесай

„Пфайзер” инвестира €100 милиона в център близо до България

„ Пфайзер “ трансферира част от логистиката си в Солун. Фармацевтичната компания ще предложи работа най-вече на гръцки експерти от чужбина, съобщи БНР.

Над 100 милиона евро е инвестицията в Солун на американския фармацевтичен колос „ Пфайзер “, заяви министърът на развиването Георгиадис.

До края на годината ще действа новият център на компанията. Търсят се 700 висококвалифицирани експерти в региона на фармацевтичната активност, сподели в изявление Алберт Бурла, основен изпълнителен шеф на компанията. Той е роден и приключил висшето си обучение в Солун и предлага работа на гърци, напуснали страната по време на рецесията.

От страна на министерството на развиването оповестяват, че политиката на американската компания съответствува с желанието на държавното управление на Кириакос Мицотакис да обезпечи работни места с почтено възнаграждение за квалифицираните гърци, които в този момент работят в чужбина. Премиерът беседва с известни гръцки експерти в чужбина, с цел да се осведоми за изискванията, при които биха се завърнали в Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР