[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСтигмата върху професионалните висши училищаВсеобщото мнение в

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСтигмата върху професионалните висши училищаВсеобщото мнение в
Коментари Харесай

4+1 | За стигмата върху професионалните висши училища, как технологиите се опитват да дефинират болката и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Стигмата върху професионалните висши учебни заведения
Всеобщото мнение в страните по целия свят е, че дипломата от университета е ключът за сполучлива кариера. Поне съгласно болшинството родители на гимназисти. Но развиването на пазара на труда през последните години демонстрира, че това не наложително по този начин и професионалните висши образователни заведения също могат да бъдат привлекателни. Повече по тематиката четете в The Atlantic.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Технологиите и субективността на болката
Едно от огромните провокации на западното опазване на здравето от десетилетия е да развие скали за премерване на болката на пациентите. Всеки човек записва болката по друг метод, мъката на един може да е просто дискомфорт за различен. Количествата болежка обаче са значими за диагностиците. Дали технологиите и машинното учене могат да основат стандартизирани измервания на човешката болежка. Прочетете повече тук.

Декриминализацията на магическите гъби
Психотропните гъби, също познати като вълшебен гъби, демонстрират обещаващи свойства в лечението на депресивни положения и се доближават до декриминализция в Съединени американски щати с бързи темпове. Самите деятели за позитивните резултати от гъбите обаче са разтревожени - напъните им се увенчават с триумф прекомерно бързо. Гъбите може да стигнат до хората, преди да са налице ясни научни резултати. Така гъбите стават лесна политическа цел. Прочетете повече тук.

Как да намалите данните на Гугъл за дейностите ви
Гугъл събира в действителност неразбираемо количество данни за всичко, което вършиме, къде ходите, какво си купувате и с кого си споделяте. Компанията оправдава събирането на данни с възстановяване на услугите си за вас. Независимо дали вярвате на това, следната публикация изяснява по какъв начин може да контролирате какви данни международният софтуерен колос може да получава за активността ви. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Обувки с идея
В този епизод на How I Built This водещият Гай Раз ни среща с създателя на марката обувки с позната визия Toms Блейк Микоски. За Микоски Toms е на половина бизнес и на половина филантропска активност, защото за всеки закупен чифт обувки, компанията дава един чифт на деца в потребност. За историята на марката и самия Микоски чуйте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР