[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПъзелът зад промяната в климатаБорбата с промяната

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПъзелът зад промяната в климатаБорбата с промяната
Коментари Харесай

4+1 | За движещите се части в пъзела "промяна в климата", как да опазим слоновете от изчезване чрез AI и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Пъзелът зад " смяната в климата "

Борбата с смяната в климата е сложен развой, който съставлява пъзел от непрестанно движещи се елементи и съдействието на голям брой политически разнообразни групи. От една страна са шумните деятели, само че с цел да разберем какво тъкмо се случва, би трябвало да следим и науката зад процеса, медийното отразяване, другите политически фракции, корпоративното лобиране, инвеститорските настроения и, да, къде са вероятните взаимни отстъпки. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Има ли смисъл от универсалния базов приход
Съвсем скоро голяма част от света ни ще бъде автоматизирана, а с това ще изчезнат голямо количество работни места. Вече освен лявото предлага концепцията за повсеместен базов приход, ами и някои тех гурута го считат за решение на бъдещата безработица. Извън чисто икономическите съображения зад сходно " решение ", не е ясно изобщо дали универсалният базов приход ще срещне психическите потребности на обществото. Прочетете повече тук.

За изгодите от диалога с непознати
Проучване на психолози демонстрира, че дребните диалози с непознати - в кафето, в асансьора, на опашката в магазина - може би играят забележителен резултат над всекидневното ни благополучие. Така смарт телефоните ни вършат неприятна услуга, като ни дават елементарно бягство от всекидневния обществен контакт, който подсъзнателно ускорява увереността и възприятието за задоволеност от живота на множеството хора. Прочетете повече тук.

Защо се хващаме на phishing имейли?
Gmail блокира към 100 млн. подправени " phishing " имейла - предложения за регистрация и кликване върху рискови линкове, които нормално водят до приключване на персоналната ви информация. Въпреки че писмата от нигерийските принцове наподобяват ужасно нелепи, съгласно специалистите по сигурност на Гугъл те са ефикасни изненадващо постоянно. За да откриете какво в човешката логика на психиката ни прави податливи към сходни известия, прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Да спасим слоновете... с AI

Поради бракониерството слоновете измират с такива скорости, че могат да изчезнат до 10 години. Преброяването на слонове оказва помощ на учените да знаят по кое време и къде те биват убивани - те обаче са сложни за забелязване в джунглата. Един екип учени взема решение този проблем, като слуша за слоновете и употребява надълбоко машинно самоучене, с цел да преработва голямото количество звукозаписни данни. Така изкуственият разсъдък намира следващото си приложение - опазването на слоновете. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР