[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОще детайли за квантовия скок на GoogleПреди

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОще детайли за квантовия скок на GoogleПреди
Коментари Харесай

4+1 | За маймуните и хората, нови подробности за квантовото надмощие на Google и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Още елементи за квантовия скок на Гугъл

Преди няколко седмици от уебсайт на NASA изтече къса вест, че Гугъл са постигнали квантово предимство, преди бързо да бъде изтрита. Сега към този момент излиза наяве и защо става дума. Инженери на Гугъл са основали квантов компютър, който за три минути може да извърши пресмятане, което би лишило на най-мощния стандартен суперкомпютър 10 000 години. Дизайнът, поддръжката и построяването на квантовите компютри обаче е извънредно комплицирано. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Пресилената реакция към електронните цигари
Съединени американски щати е на път да забранят всички електронни цигари, които нямат усет на тютюн. Отделни щати пък избързват и не разрешават разнообразни типове електронни изпарители. Всичко това се случва поради увеличаващ се брой болести, както и няколко смъртни случая, които се считат за свързани с електронните цигари. Забраната обаче няма вълшебен качества да оправи казуса, пък и цигарите някак си си остават изцяло позволени - потребителите на " vaping " артикули просто ще се насочат натам. Прочетете повече тук.

Киселинна слуз се излива от немски мини
Яркооранжеви реки киселинна слуз бликат от дупка в земята - до момента в който сцените наподобяват като извадени от Мордор, те в действителност идват от серия немски мини за въглища. Фотографиите са по едно и също време красиви, само че и сочат към дълготрайното замърсяване и щета, която сходни мини предизвикват без верен мениджмънт. Прочетете повече тук.

Качествата на положителния водач
Според китайска сентенция, когато " управникът е добър, хората съвсем не усещат, че той съществува. " А когато работата му е свършена, хората си споделят: " Невероятно, справихме се сами! ". Подобна максима важи и досега - работата на положителния водач е да сътвори екип, който да може да се оправя с дилемите си с минимална интервенция на самия началник. Това обаче не значи водачът да бъде ненужен. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Какво можем да научим за хората от маймуните

Психологът Лори Сантос учи държанието на маймуните от доста години. Според нея те показват напълно човешки форми освен на страсти и привързване, а и на рационалност. Една от най-важните й научни разработки се оформя, откакто групата маймуни, които Сантос учи, изчакват, до момента в който не ги гледа, с цел да откраднат плодовете, с които Сантос е възнамерявала да ги награждава в иден опит. Можете да слушате повече за приликите и разликите в държанието сред хората и маймуните тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР