Певицата и актриса Лейди Гага беше назначена от Джо Байдън

...
Певицата и актриса Лейди Гага беше назначена от Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън назначи Лейди Гага за съпредседател на президентския комитет по култура

Певицата и актриса Лейди Гага беше назначена от Джо Байдън за съпредседател на президентската комисия по просвета и изкуства. Това се споделя в изказване, публикувано вчера от пресслужбата на американския президент, оповестява ТАСС.

В документа се акцентира, че Лейди Гага (с същинско име Стефани Джоан Анджелина Джерманота) е притежателка на 13 награди " Грами " и е една от комерсиално най-успешните изпълнителки в историята. Преди това списание " Тайм " я включи в листата на 100-те най-влиятелни хора в света. Отбелязва се, че певицата интензивно взе участие в благотворителни действия и публични акции.

Комитетът, основан през 1982 година, поучава президента на Съединени американски щати и чиновници на държавното управление на Съединени американски щати по въпроси на културната политика. Байдън назначи през вчерашния ден и продуцента Брус Коен за съпредседател на комитета.

Лейди Гага неведнъж е взела участие в събития в поддръжка на акцията на Байдън. През януари 2021 година тя извърши химна на Съединени американски щати на церемонията по встъпването в служба на Байдън.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР