Peugeot Scooters е пионер в много иновации в своята над

...
Peugeot Scooters е пионер в много иновации в своята над
Коментари Харесай

Peugeot Scooters представя своята визия за електрическа мобилност за EU-LIVE

Peugeot Scooters е пионер в доста нововъведения в своята над 120 годишна история. Като производител на първия мотоциклет през 1898 година и на първия електрически скутер Scoot’elec преди повече от 20 години, Peugeot Scooters постоянно е била отдадена на развиването на подвижността. В този дух подразделението за изследователска активност сплотява старания с 11 колегата в европейски консорциум, с цел да отговори на провокациите на утрешния ден. Проектът EU-LIVE „ Efficient Urban Light VEhicle “ (Ефективно градско леко транспортно средство) си е сложил за цел предизвикването да създаде и проектира електрическия превоз на утрешния ден, подкрепян от Европейската комисия като част от програмата за изследване и нововъведения „ Horizon 2020 “.

Докато Peugeot Scooters е на път да стартира своят нов електрически скутер – Peugeot 2.0 e-powered bg GenZe, марката взе участие и в огромен европейски план по създаване на решения за подвижност. Като член на консорциума EU-LIVE, Peugeot Scooters способства в пазарното изследване за установяване очертанията на плана и в описването на спецификациите за 2 от 3 плана за транспортни средства L5e1 и L3e2.

Разработвано в продължение на две години, транспортното средство в категория L5e, беше показано от консорциума EU-LIVE. Замислен като изчезналото звено сред света на 4-колесните и 2-колесните транспортни средства, този концептуален модел – 4-колесно транспортно средство е регистриран като 3-колесно, с помощта на предния си размер от 750 мм над условия най-малко от 460 мм и не изисква шофьорска брошура за мотоциклет, с цел да бъде ръководен. Оборудван е с най-новите технологии на Peugeot Scooters във връзка с мотора. Задвижващият тракт, планиран взаимно с IFP Energies Nouvelles (обществената организация за изследване, нововъведения и образование в областта на силата, превоза и околната среда), е заимстван непосредствено от мотора PowerMotion*. Този мотор, напълно създаден и създаван в завода в Мандьор (Франш-Конте), оборудва Peugeot Metropolis, 3-колесния скутер с марката на Лъва и знак на наследствeността на Peugeot Scooters.

Тази обновяема версия на 31 kW-тия едноцилиндров бензинов мотор на Peugeot Scooters с дизайн, който лимитира нездравословните излъчвания и шума, се причислява към два електрически мотора на задните колела в плана EU-LIVE. Следователно потреблението му се реализира поредно по време на пътувания в крайградски зони при скорости сред 70 и 130 км/ч.

Монтираният в колетата електрически мотор, създаден от сътрудниците Elaphe Propulsion Technologies и Brembo за хибридното транспортно средство L5e, е разполагаем и като електрическа версия за 2-колесни транспортни средства, която е еквивалент на силов елемент ICE с работен размер 125 см3. Системата на задвижване и шасито са внедрени от Peugeot Scooters. Демонстрационна версия на това транспортно средство ще бъде показана през първата половина на 2018 година Проект, подкрепян от целия консорциум, само че чието ръководство е поверено на Peugeot Scooters. С мощ от 10,5 kW, батерия Samsung SDI Battery Systems от 5,3 kWh и заряд на батерията, задоволителен за към 100 км, този скутер от ново потомство показва способността на марката да интегрира нововъведенията на своите сътрудници в своята лична сфера на подготвеност, с цел да усъвършенства 2-колесното транспортно средство.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР