Peugeot обяви, че по време на международното изложение в Брюксел (10-19

...
Peugeot обяви, че по време на международното
изложение в Брюксел (10-19
Коментари Харесай

Автосалон Брюксел 2020: Европейска премиера за първия електрически SUV на Peugeot

Peugeot разгласи, че по време на международното изложение в Брюксел (10-19 януари) ще се състои европейската обществена премиера на първия в история на марката изцяло електрически SUV модел- 100% електрическата модификация на новото потомство на модела 2008.

Освен новата генерация на компактния си SUV, френската марка ще показва новото поколение на 208 и електрическата му модификация , суперспортната концепция 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, зареждаемата си Plug-in хибридна гама, електрическите велосипеди eT01 FS Crossover и eC01 D9 PowerTubes, и други.

Разработено на модулната платформа CMP (Common Modular Platform), новото Peugeot 2008 се отличава със стилно динамичен екстериорен дизайн, просторен, функционален и ергономичен интериор, познатият от настоящите модели на марката стилен състезателен волан, голям сензитивен на досег екран, иновативен 3D инструментален панел, както и богат набор системи за повишение на безопасността и комфорта.

Наред с класическите бензинови и дизелови мотори, новото Peugeot 2008 стъпва в Европа и с напълно електрическо задвижване. Тази версия на компактното SUV разполага с електромотор с мощ от 136 конски сили, въртящ миг от 260 Нм и литиево-йонен батериен блок с капацитет от 50 kWh, а ввтономността на електромобила е 320 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР