Петьо Петров - по-известен като Петьо Еврото е привлечен като

...
Петьо Петров - по-известен като Петьо Еврото е привлечен като
Коментари Харесай

Едно задочно обвинение за Петьо Еврото, едно свалено и го издирват у нас

Петьо Петров - по-известен като Петьо Еврото е притеглен като обвинен по случая " 8-те джуджета ", следствието на Антикорупционния фонд от преди две години. Привличането му е станало на 11 август , оповестяват от СГП, които следят делото. Интересното е, че известието за това идва не на 11 август, а едвам през днешния ден - 15 август, когато от Антикорупционния фонд зададоха обществено въпроса дали издадената ЕЗА за Петьо Еврото е била оттеглена.

От прессъобщението на прокуратурата излиза наяве, че Еврото е разгласен за общодържавно търсене, а прокурор е " подхванал дейности за издаване на Европейска заповед за арест за интернационалното му търсене ". 
 Прокуратурата отдръпнала европейската заповед за арест на Петьо Еврото?
Прокуратурата отдръпнала европейската заповед за арест на Петьо Еврото?

Той към този момент не се търси отвън България по информация на Антикорупционния фонд

Същевременно друго досъдебно произвеждане, по което Петьо Петров е бил притеглен в качеството на обвинен за насила , е прекъснато, а постановлението за привличане като обвинен е анулирано. От информацията за това досъдебно произвеждане излиза наяве, че делата са отнети по подготвеност от Софийска районна прокуратурата и са трансферирани в Софийска градска прокуратура . Според постановлението по това дело липсват каквито и да е доказателства за закононарушение, като даже няма разпит на потърпевш от принудата.

За " 8-те джуджета " са упрекнати още и двама души - прокурор с букви Д.Д. и брачната половинка (бившата) на Петьо Еврото - Любена Петрова.

Прокурорът с букви Д.Д . е упрекнат, че на 18.02.2020 година в качеството си на длъжностно лице - прокурор в Специализираната прокуратура, е нарушил служебните си отговорности, като е върнал конфискувани материални доказателства - златни монети на разположение, което не е имало право на това (постановление от 18.02.2020 г.). Магистратът е притеглен в качеството на обвинен за общо длъжностно закононарушение по член 282, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от една до осем години и отнемане от право да заема избрана служба.

Любена Петрова е упрекната дружно с Петьо Еврото, че на 23.03.2020 година в гр. София, в съучастничество и за да набират за себе си имотна полза, са укрили непознати движими движимости, златни монети , за които знаели, че са добити от различен посредством закононарушение. Двамата са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по член 215, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от една до шест години .

Петьо Петров е бил издирван на известните в страната адреси. Не е открит, поради което е и разгласен за общодържавно търсене. Спрямо него е постановена мярка за процесуална насила - задържане до 72 часа.
 Столична дирекция на вътрешните работи няма сигнали за полицейски чадъри
Столична дирекция на вътрешните работи няма сигнали за полицейски чадъри

Пепи Еврото към този момент е отвън България?

Припомняме, че съгласно справката на самата прокуратура,  през Висш съдебен съвет, се установяваха " позволени груби престъпления " от страна на наблюдаващите прокурори по две досъдебни производства на Специализирана прокуратура ", по които обаче не е направено безусловно нищо. 

Месец преди този момент, на 28 май се появиха фотоси на Сарафов в едноименния ресторант на среща с някогашния следовател Петьо Петров-Еврото , само че по думите на самия Сарафов фотографията е от преди три години и е направена от частно външно наблюдаване на предходния основен прокурор Иван Гешев. Бившата брачна половинка на Петьо Еврото Любена Петрова съобщи, че персонално Сарафов е идвал на работни срещи в ресторанта.

Припомняме, съмнения, че Петьо Еврото е напуснал страната се появиха още по време на несполучливата акция на ГДБОП от 30 май 2023 г. , която се организира след убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР. Именно покушението бе посочено като претекст за инспекцията в прословутия ресторант " Осемте джуджета ", въпреки и детайлности за дейностите си. Още тогава Еврото .

Появи се и информация за подземни тунели под ресторанта , по които Петьо Еврото е съумял да избяга от органите на реда. 

Появиха се съмнения и, който го е предизвестил за идната интервенция.
 Петьо Еврото към този момент е в Дубай? Обновена
Петьо Еврото към този момент е в Дубай?

Напуснал страната през Турция дружно с детето си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР