Петрус Бумал беше сред най-добрите играчи на ЦСКА-София, а преди

...
Петрус Бумал беше сред най-добрите играчи на ЦСКА-София, а преди
Коментари Харесай

На Армията плашат играч с чупене на крака, фалшифицират договора му

Петрус Бумал беше измежду най-хубавите играчи на ЦСКА-София, а преди този момент на Литеткс. Камерунецът с френски паспорт напусна това лято България. Той разкри ужасяващи детайлности пред френското издание на Goal.com. Преводът е на сътрудниците от gong.bg.

" Когато напуснах Сошо през 2014 година и останах без тим, бях съществено измамен от мениджъра си. Той ми обещаваше, че ще играя в Англия, в Чемпиъншип, само че не чух нищо от него, внезапно изчезна. Тогава пристигна оферта от Източна Европа, от Литекс. Посъветвах се с Максим Жос, който е играл там, и той ми показа, че там се заплаща постоянно и по тази причина одобрих. Просто ме беше прекалено много боязън да не остана без тим.

" Останах там година и половина, играех добре, стигна до евротурнирите. Но в мач против Левски, най-големият противник на Литекс, двама от нашите играчи бяха изгонени още преди почивката. И като митинг против отсъжданията, спортният ни шеф нахлу на терена и ни сподели да излезем и да не играем повече в този мач. И ние го сторихме. След няколко седмици изхвърлиха тима във Втора лига. Никога не я разбрах тази глоба.

" След това отидох при президента Гриша Ганчев и му споделих, че аз във втора дивизия няма да играя и желая да си потегли. Той ми сподели, че в случай че пристигна оферта за мен, ще ме пусне. Дойдоха две такива - едната от Гент, другата от Мехелен - те бяха за по 250 хиляди евро. Но Ганчев отхвърли. После пристигна и от френски тим предложение, само че споделиха, че не могат да платят трансферна сума, само че са подготвени да дадат пари за наем, с алтернатива да ме изплатят след това.

Така аз натиснах Литекс, дадох им ултиматум, две-три седмици напъвах за това, само че нямаше реакция и не ме пуснаха. Затова трябваше да доиграя сезона във втора дивизия. Тогава си споделих, че очевидно по този начин е трябвало да се случи и това е професионалният ми път, нямаше какво да направя... ".

" И след края на сезона отидох в Тайланд, бях на отмора там. И без да знам, бях известен, че съм трансфериран в ЦСКА. Първоначално не повярвах и си мислех, че да вземем за пример се водят единствено някакви договаряния за това. Но в последна сметка ме увериха, че е другояче. Затова прекратих ваканцията си, отидох в София и се видях с президента. Той ми сподели, че в България е по този начин ".

Условията по контракта ми бяха същите, като тези в Литекс, по тази причина аз желаех да се предоговорят. Подписах след това контракт за една година през юни 2016 година, в който имаше алтернатива за автоматизираното му удължение с още един сезон, в случай че тази уговорка бъде задействана до 30 април 2017 г ".

Това обаче не се случи и аз се позовах на тази точка пред федерацията и пред ФИФА. Впоследствие от там ми споделиха, че съм свободен да се обвържа с който тим преценява, тъй като към този момент съм свободен сътрудник. Но когато това се случи, започнах да получавам позвънявания от шефовете на ЦСКА, писма от тях, закани. Те правеха същото и с жена ми. Казах им, че се прибирам във Франция ".

Те пристигнаха при мен, заплашиха ме, че ще ми счупят краката, даже изготвиха подправен контракт с подправен мой автограф, който аз рапортувах във футболната федерация посредством нотариус. Казваха ми, че няма по какъв начин да ме пуснат да си потегли, тъй като съм най-хубавият състезател на тима и ще е невероятно за почитателите да ме видят, че си потеглям. Но аз най-после си предадох всички документи посредством един другар в тази страна и след края на сезона си потеглих добродушно и безшумно ".

Дори и в този момент шефовете не споделят, че съм си тръгнал дефинитивно. Те настояват, че съм напуснал краткотрайно и ще се върна. Поне почитателите ми споделят това посредством контакта ни в обществените мрежи ".

" Но въпреки всичко имаше и положителни моменти в България, там израснах тактически, с помощта на Любослав Пенев, някогашният състезател на Валенсия и Атлетико (Мадрид). научих се да играя повече с топката, научих се на тактическа дисциплинираност, израснах като състезател ", споделя Бумал.

За похлупак разкрива пред целия свят, че у нас е цялостно ссъ съмнителни мачове:

" В България натрупах голям опит във всякакво естество. В тази страна има някои съмнителни мачове, в които вратарят внезапно позволява фрапантна неточност в завързан мач или пък в деня преди мача три от най-хубавите играчи на даден тим се контузват мистериозно ", споделя още Бумал и приключва, че просто желае да играе в спокойна и в действителност естествена конюнктура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР