Петролният разлив в Черно море крей руския Новоросийск е с

...
Петролният разлив в Черно море крей руския Новоросийск е с
Коментари Харесай

Петролният разлив в Черно море е 400 пъти по-голям от обявеното от ТАСС

Петролният разлив в Черно море крей съветския Новоросийск е с повърхност от съвсем 80 хиляди квадратни метра , а не 200 квадратни метра, както заяви държавната съветска организация ТАСС. Това значи, че площта на замърсяването е 400 пъти по-голяма от оповестената.

Информацията е получена посредством спътника Sentinel-1 от към Руската академия на науките.

" Разливът е доста по-голям от това, което беше оповестено - все още на снимането посредством радиолокация площта на замърсяването е съвсем 80 квадратни километра. На 8 август петролното леке се е простирало от самия бряг до 19 километра в намерено море . " - се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на института.

Институтът за галактически проучвания към РАН разгласява и сателитна фотография, направена на 8 август, в 18:20 ч. локално време. Не се оповестява каква е площта на разлива все още.

До замърсяването се е стигнало при залпово изхвърляне на нефт от водопровод на Каспийския тръбопроводен консорциума (КТК-Р) вечерта на 7 август. Служители на компанията са се опитвали да натоварят с гориво гръцкия танкер " Minerva Symphony " благодарение на портативно зареждащо устройство. Инцидентът с устройството е станал на 6 километра от брега.

Засега не е известно какво количество нефт е изтекло при повредата.

По-рано от Каспийския тръбопроводен консорциума обявиха, че петролното леке е локализирано, само че данните за 400-кратно по-голямата повърхност на разлива сложиха под подозрение тази информация.
 Локализиран е разлив на нефтопродукти в Черно море под Новоросийск
Локализиран е разлив на нефтопродукти в Черно море под Новоросийск

Образувано е наказателно дело
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР