Петролният гигант „Шел“ разкри, че е отчел рекордни печалби за

...
Петролният гигант „Шел“ разкри, че е отчел рекордни печалби за
Коментари Харесай

Шел“ отчита рекордна печалба след поскъпването на горивата

Петролният колос „ Шел “ разкри, че е отчел рекордни облаги за първото тримесечие на годината, предават международните организации. Заради покачващите се цени на петрола и газа компанията е надвишила всевъзможни предходни прогнози.

„ Шел “ се причислява към конкурентния си BP с доклада на доста по-добрите от предстоящото базови облаги за първите три месеца на 2022 година. Те са в размер на $9,1 милиарда - съвсем три пъти повече от $3,2 милиарда, регистрирани за същия времеви интервал година по-рано, прецизира money.bg.

На този декор зачестяват европейските апели за налагането на нов налог върху петролните и газови компании, който да помогне за облекчение на рецесията и увеличените разноски за живот.

Секторът бележи голям напредък, откакто цените на петрола и газа бяха изтласкани до рекордни равнища след нахлуването на Русия в Украйна и възходящото търсене. В същото време стопанските системи на европейските страни, които занапред пробват да се отърсят от пандемията, не са по никакъв начин добре.

Тоест, концепцията големите корпорации, които печелят доста повече от това, които даже самите те са очаквали, е напълно в реда на нещата, разясняват от ден на ден политици на запад.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР