Петролните фючърси задълбочиха възходящото си движение и през обедната европейска

...
Петролните фючърси задълбочиха възходящото си движение и през обедната европейска
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с 3% след призива на Иран за петролно ембарго на Израел

Петролните фючърси задълбочиха възходящото си придвижване и през обедната европейска търговия към този момент нарастват с към 3%, откакто Иран прикани другите ислямски страни да наложат петролно ембарго на Израел.

Членовете на Организацията за ислямско съдействие (OIC) би трябвало да наложат петролно ембарго и други наказания на Израел и да експулсират всички израелски посланици, зави в сряда иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, оповестява Ройтерс.

Спешна среща на OIC се организира в саудитския град Джеда, с цел да разиска нарастващия израелско-палестински спор, откакто гърмеж в болница в Газа във вторник аргументи гибелта на стотици палестинци.

" Министърът на външните работи приканва за неотложно и цялостно ембарго против Израел от страна на ислямските страни, в това число петролни наказания,

в допълнение към експулсирането на израелските посланици, в случай че са открити връзки с ционисткия режим “, се споделя в изказване на иранското външно министерство.

Амир Абдолахян също по този начин прикани за сформирането на екип от ислямски юристи, които да документират евентуални военни закононарушения, осъществени от Израел в линията Газа.

Ройтерс припомня, че Иран няма дипломатически връзки с Израел.

Това изявление на иранския външен министър ускори терзанията, че военният спор сред Израел и " Хамас " може да навреди на петролните доставки в района.

Към 13.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент към този момент нарастват в границите на деня с 3,12% към 92,70 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт - с близо 3% към 89,25 $ за барел.

Така петролните фючърси доближиха нови най-високи равнища от началото на въоръжения спор сред Израел и " Хамас ", почнал на 7-и октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР