Петролните фючърси се търгуват без ясна посока по време на

...
Петролните фючърси се търгуват без ясна посока по време на
Коментари Харесай

Предпазлива търговия на петролните фючърси в очакване на урагана Майкъл



Петролните фючърси се търгуват без ясна посока по време на търговия в сряда, защото вложителите наблюдават ураганът Майкъл, който към този момент се усили до четвърта категория с приближаване на крайбрежията на Флорида и вследствие на който беше прекратено близо 40% от производството на нефт в Мексиканския залив.

Според Бюрото за сигурност и запазване на околната среда на Съединени американски щати, 39,5% от петролното произвеждане и 28,4% от производството на природен газ в Мексиканския залив е било краткотрайно прекъснато преди навлизането на урагана в района. С приближаване на урагана Майкъл, петролните компании са евакуирали техен личен състав от 75 нефтени платформи. Компаниите в района са прекратили ежедневното произвеждане на към 670,8 хиляди барела нефт и към 726 милиона кубични фута природен газ.

Това способства до растеж на петролните цени с към и над 1% по време на търговията във вторник, като фючърсите на американския лек недопечен нефт в доставка през ноември се покачиха с 0,9% към 74,96 $ за барел, до момента в който декемврийските фючърси на петрола вид брент нарастнаха с 1,3% към 85 $ за барел.

Новото възходящо придвижване наподобява частично лимитирано от занижените прогнози на МВФ за растежа на международната стопанска система през тази и идната година, защото тези по-слаби оценки могат да подхранят опасенията за по-слабо търсене на значимата енергийна суровина.

В очакване на навлизането на урагана Майкъл на сушата в щата Флорида по-късно в сряда, фючърсите на американския лек недопечен нефт се намаляват едва с 0,16% към 74,89 Щатски долар за барел, а тези на петрола вид брент - с 0,21% към 84,95 Щатски долар за барел.

Всяко едно тяхно по-рязко намаляване обаче наподобява лимитирано предвид на главните терзания на международните стокови тържища свързани с иранските петролни доставки. Според информация на Ройтерс, иранският износ е достигнал едвам 1,1 млн. барела дневно през първата седмица на октомври по отношение на 1,6 млн. барела на ден през септември и 2,5 млн. барела напролет. Това единствено удостоверява наклонността на трайно понижаване на петролния експорт на третия по значителност член на ОПЕК  още преди на 4-ти ноември да влязат публично в действие глобите на Съединени американски щати по отношение на Иран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР