Петролните фючърси се намират под нов натиск от продажби по

...
Петролните фючърси се намират под нов натиск от продажби по
Коментари Харесай

Петролът продължава да пада

Петролните фючърси се намират под нов напън от продажби по време на търговията в сряда, защото търговците и вложителите не престават да наподобяват обезпокоени от опцията за повишаване на производството в миг, когато комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай може да се отрази отрицателно на световния стопански напредък и респективно върху потреблението на скъпата енергийна суровина в международен проект, оповестява БНР.

Негативно въздействие върху цените оказва и изненадващото повишение на наличните складови ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати, съгласно данни на Американския петролен институт (API). API регистрира увеличение на запасите с 629 хиляди барела за седмицата до 13-ти юли, до момента в който осредните прогнози бяха за тяхно следващо понижаване с към и над 3 млн. барела.

Фючърсите на петрола вид Брент с доставка през септември се намаляват при започване на днешната европейска търговия с 1,21% към ново тримесечно дъно от 71,28 $ за барел (най-ниско равнище от 17-и април), до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт с малко под 1% към 67,40 $ за барел, доближавайки вчерашното близо едномесечно дъно към 67,03 $ (най-ниско равнище от 22-ри юни).

Петролът вид Брент нарастна към и малко над психическата преграда от 80 $ за барел през юни и по-късно при започване на юли в следствие основно на съществени проблеми с доставките на либийски и на венецуелски нефт и предвид на терзания, че Съединени американски щати ще окаже напън върху всички купувачи на ирански нефт да сведат до нула техните доставки от Техеран от ноември тази година. Последвалото обаче последователно възобновяване на либийските доставки, както и решението на ОПЕК и Русия (на така наречен "ОПЕК+ ") да покачат тяхното произвеждане с общо към 1 млн. барела на ден, доведоха до трагична амортизация на петрола вид Брент с близо 10% единствено в границите на миналата седмица.
Новините от уикенда, че Съединени американски щати обмислят да освободят част от стратегическия петролен запас преди ноемврийските частични избори в страната, също способстват за много внезапното намаляване на петролните фючърси през последните сесии на търговия и най-много за трагичния спад с повече от 4% при започване на актуалната седмица.

Според анализатори на Goldman Sachs високата неустановеност по отношение на предлагането и търсенето на черното злато евентуално ще докара до опазване на актуалната висока ценова волатилност (резките ценови колебания), като те предвиждат, че в кратковременен проект фючърсите на петрола вид Брент ще останат да се тъгуват много нервно сред 70 $ и 80 $ за барел.

От Goldman Sachs не престават да предвиждат, че петролът вид Брент ще тества още веднъж многогодишните върхове към 80 $ за барел, само че евентуално по-късно през годината, а не както се очакваше до неотдавна още това лято. Според огромната банка, предстоящото влизане с цялостна мощ на американските наказания по отношение на Иран в късната есен ще докара още веднъж до недостиг на петролните пазари през ноември. През същия месец ще се проведат и частичните избори за Конгреса на Съединени американски щати, което допуска, че премисляното от администрацията на Доналд Тръмп осъществяване на пазара на част от стратегическите петролни запаси може да остане в действие тъкмо до ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР