Петролните фючърси поскъпват силно за седма поредна сесия и се

...
Петролните фючърси поскъпват силно за седма поредна сесия и се
Коментари Харесай

Петролът Брент поскъпва над 60 долара за барел за пръв път от средата на декември

Петролните фючърси нарастват мощно за седма поредна сесия и се тъгуват в най-високи равнища от средата на декември, защото не престават да намират поддръжка от инвеститорския оптимизъм на международните финансови пазари по отношение на хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари нараства с близо 3% и нарастват над 51 $ за барел за пръв път от 17-и декември насам, намирайки спомагателна поддръжка от изненадващо мощно намаляване на петролните складови ресурси в Съединени американски щати, съобщи БНР.

Според данни на Американския петролен институт (API) американските складови ресурси се намалиха през седмицата до 4-ти януари с 6,1 млн. барела.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през март нарастват с 2,5% към триседмичен връх към 60,28 $, нараствайки за пръв път на бариерата от 60 $ от 17-и декември насам

. Добрият напредък на международните фондови тържища от началото на актуалната година способства за възобновяване на инвеститорския риск-апетит и на стоковите тържища, в това число при търговията на петролни фючърси. Важна поддръжка за продължаващото повишаване на петролните цени продължава да оказва и влязлото в действие от 1-ви януари редуциране на добивите с 1,2 млн. барела на ден в границите на формата "ОПЕК + ", включващ и Русия.

С днешното повишаване на петрола за седма поредна сесия на търговия това може да се окаже най-продължителното възходящо ценово придвижване от юни 2017-а година насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР