Петролните фючърси поскъпват по време на петъчната търговия с над

...
Петролните фючърси поскъпват по време на петъчната търговия с над
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с над 1 долар за барел

Петролните фючърси нарастват по време на петъчната търговия с над 1 $ за барел (с сред 2,35% и 2,85%), заличавайки част от техния вчерашен спад с сред 3,5% и 4,2%, защото през последните дни вложителите на пазарите на първични материали не престават да бъдат мощно повлияни от бруталните придвижвания на фондовите тържища и по-специално на Уолстрийт.
Снощният спад на петролните цени беше повлиян от първичното внезапно намаляване на трите съществени американски фондови показатели и от данни на Американския петролен институт (API), съгласно които складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали през седмицата до 21 декември с цели 6,9 млн. барела до общо 448,2 млн. барела. Това вчерашно намаляване на двата съществени типа петролни фючърси с сред 3,5% и 4,2% беше реалност единствено ден, откакто те нарастнаха с близо 9% с помощта на агресивното възходящо придвижване на пазарите на акции на Уолстрийт в сряда.
Снощният положителен трагичен поврат на Уолстрийт единствено час преди затваряне на американските тържища пък докара до риск-апетит и на пазарите на първични материали, позволявайки през днешния ден фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари да нарастват с 2,8% към 45,80 $ за барел, а аналогичните фючърси на петрола Брент - с 2,15% към 53,60 $ за барел.
Въпреки че търговията на петролните пазари остава мощно подвластна от настроенията на пазарите на акции, фючърсите на черното злато към момента се търгуват близо до техните дъна от средата на 2017-а година, защото вложителите не престават да се тормозят по отношение на забавянето на световния стопански напредък, респективно на потреблението на нефт следващата година и от съществуването на свърхпроизводство.
Днес вниманието на петролните пазари ще бъде ориентирано към формалните данни на Енергийната осведомителна организация (EIA) на Съединени американски щати за седмичните складови ресурси на недопечен нефт. Ако данните на EIA потвърдят много мощния растеж на петролните ресурси, регистриран от API, това може да ограничи настоящия нов опит за повишаване на петрола.
През последния месец Съединени американски щати се трансформира в международен водач, добивайки рекордните 11,6 млн. барела дневно, което е повече от производството на нефт в Саудитска Арабия и Русия.
Междувременно Ройтерс цитира съветският енергиен министър Александър Новак да споделя, че растящият протекционизъм и непредсказуемостта на американската администрация са изиграли огромна роля за внезапните ценови съмнения на световните петролни пазари през последните две години. Той също по този начин уточни, че Русия може да понижи производството си на нефт с сред 3 и 5 млн. тона през първата половина на 2019-а година като част от постиганото при започване на декември съглашение във формата "ОПЕК+ " за редуциране на добивите с общо 1,2 млн. барела на ден, отбелязва БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР