Петролните фючърси поскъпнаха само в рамките на минути с около

...
Петролните фючърси поскъпнаха само в рамките на минути с около
Коментари Харесай

Петролните фючърси поскъпнаха

Петролните фючърси нарастнаха единствено в границите на минути с към 1,5%, откакто Саудитска Арабия алармира, че би желала да види цени на петрола вид брент над 80 $ за барел, осведоми БНР.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през октомври се покачват с 1,36% към 69,83 $ за барел, доближавайки психическата преграда от 70 $, до момента в който фючърсите на петрола вид брент с доставка през ноември нарастват с 1,5% към 79,20 $, отправяйки още веднъж взор към бариерата от 80 $ за барел.

"Блумбърг " цитира неназовани източници от Саудитска Арабия, съгласно които понастоящем кралството се усеща удобно с цени над 80 $ за барел – най-малко в кратковременен интервал. Агенцията добавя, че до момента в който Рияд няма предпочитание да увеличи цените над 80 $ за барел, може да се окаже невероятно да се избегне това заради стягане на доставките предвид на глобите на Съединени американски щати против Иран.

Трябва да се има поради, че преди време ОПЕК и източници от петролната промишленост означиха пред Ройтерс, че Саудитска Арабия би желала задържане на цените под психическото равнище от 80 $ за барел най-малко до изборите за Конгрес в Съединени американски щати през ноември, с цел да не се окаже под спомагателен напън от страна на американския президент Доналд Тръмп. Днешната информация на "Блумбърг " обаче наподобява в несъгласие с тези мнения.

Мнението на най-големия в света петролен експортьор е реалност единствено дни преди идната последваща значима взаимна среща "ОПЕК+ " на 23-ти септември в Алжир.

В края на седмицата ще се организира постоянната среща на взаимната комисия, известна като JMMC (Joint Ministerial Monitoring Committee), на 24-те страни-членки на ОПЕК и техните съдружници, в това число Русия. В понеделник съветският енергиен министър Александър Новак съобщи, че ОПЕК и неговите съдружници отвън картела ще дискутират всички вероятни сюжети за доставките на недопечен нефт, когато те се срещнат в Алжир. Неговото изявление докара до спекулации, че на срещата в неделя може да се разиска опцията за увеличение на петролните добиви с повече от 1 млн. барела дневно. Трябва да се има поради, че през юни "ОПЕК+ " се договориха да покачат производството с до 1 млн. барела на ден, с цел да се избегне евентуален дефицит в предлагането на нефт.

Коментарите на Саудитска Арабия за цени на петрола брент над 80$ за барел като че ли парираха спекулативните упования за договаряне на по-високи добиви и способстваха за настоящото внезапно повишаване на черното злато.

Това мощно повишаване на петрола обаче може да се ограничи от терзания, че ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай може да навреди на световния стопански напредък и да докара до по-слабо ползване на нефт в международен проект.

В същото време съществена поддръжка за настоящите високи петролни цени продължава да оказва опасността за нарушение на международните доставки, откакто при започване на ноември се чака да влязат в действие американските наказания, отнасящи се за износа на ирански нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР