Петролните Брент поскъпват към тригодишен връх, подминавайки предходния пик, достигнати

...
Петролните Брент поскъпват към тригодишен връх, подминавайки предходния пик, достигнати
Коментари Харесай

Смайващи цени на петрола! Къде отива

Петролните Брент нарастват към тригодишен връх, подминавайки предходния пик, достигнати през юли и доближавайки равнището от 80 $ за барел, защото спиранията в световното произвеждане принудиха енергийните компании да изтеглят огромни количества недопечен нефт от своите ресурси, а в това време дефицитът на природен газ в Европа увеличи разноските и респективно инфлацията в целия континент.

" Очакваме, че това внезапно възходящо придвижване ще продължи, като нашата прогноза за петрола Брент  в края на годината е доближи на равнища към 90 $ за барел по отношение на предходната ни прогноза за 80 $ за барел ", показват анализатори на огромната американската банка Goldman Sachs, представени от Ройтерс.

Според тях " актуалният световен недостиг във връзка с търсене и предложение е по-голям, в сравнение с чакахме, като възобновяване на световното търсене, макар Делта разновидността на ковид, е даже по-бързо от новата ни прогноза ".

Подобно нарастване би могло да провокира спекулации, че световната инфлация ще се окаже по-дълготрайна от в началото предстоящото.

Подкрепа за днешното повишаване на петрола Брент оказва и решението на английското държавно управление да анулира краткотрайно действието на така наречен законодателство за конкуренция, с цел да усъвършенства доставките на горива по бензиностанции в Обединеното кралство на фона на възходящото търсене от страна на клиенти.

Преди дни Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA) пък регистрира, че складовите ресурси на недопечен нефт в страната са намалели с 3,5 милиона барела до 414 милиона барела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР