Петролната компания Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в

...
Петролната компания Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в
Коментари Харесай

Инса ойл: Бизнесът няма място в спора между МВР и прокуратурата

Петролната компания „ Инса ойл “ упорства да не бъде намесвана в политическите дебатиотносно правосъдната промяна в България. Това се споделя в публична позиция на компанията.

Ето какво гласи позицията на „ Инса ойл “:

Представители на държавното управление испециализираната прокуратура от през вчерашния ден си разменят в медиите изказвания свързани съссигнала, който „ Инса ойл “ подаде против Вицепремиера и министър на финансите АсенВасилев.

Призоваваме министрите от държавното управление да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала,„ Инса ойл “ всекидневно се ревизира от всички съществуващи в страната контролнифинансови и административни органи. Като компания от петролния бранш се отнасяме сразбиране към работата на държавните институции, само че активността им през последните дни граничи с административен тормоз, основаване на целенасочени спънки в работата нафирмата или е подготовка за предприемане на други ограничения, които да доведат доограничаване на нейната икономическа активност.

В „ Инса ойл “ работят над 500 индивида, а за миналата 2021 година компанията е внесла вдържавната хазна налози в размер на 730 милиона лв.. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „ Инса ойл “ е сътрудник напрестижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции ибългарското държавно управление и за повторно се обръщаме към тях с настояването да неспекулират с името на компанията.

Настояваме сигналът до способените органи да се преглежда всъщност, а не като мотив за политическа или правосъдна принуда къмкомпанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР