Петролен танкер е бил ударен от снаряд, носен от дрон,

...
Петролен танкер е бил ударен от снаряд, носен от дрон,
Коментари Харесай

Атака с дрон срещу петролен танкер край бреговете на Оман

Петролен танкер е бил ударен от снаряд, носен от дрон, край крайбрежията на Оман, оповестява " Ройтерс ".

Нападението е било осъществено през вчерашния ден, като са нанесени леки вреди по корпуса. По информация на следената от Израел компания " Ийстърн Пасифик Шипинг " няма разлив на товара или навлизане на вода.

Базираната в Сингапур компания, която ръководи кораба, заяви, че проверява случая с танкера " Пасифик Зъркон " на към 150 благи от Оман . Целият екипаж е в сигурност.

Предварителните данни сочат, че плавателният съд е бил ударен от снаряд, означават от Източнотихоокеанското мореплаване, което се управлява от израелския милиардер Идан Офер.

През последните години в Персийския залив бяха осъществени няколко набези против танкери в миг на нараснало районно напрежение с Иран. През юли 2021 година хипотетична офанзива с дрон удари танкер с петролни артикули, ръководен от израелска компания, край крайбрежията на Оман. Иран отхвърля да стои зад нападението.

Според уеб страницата за следене на корабоплаването " Марин Трафик ", " Пасифик Зъркон " е забелязан за финален път край крайбрежията на Лива, Оман в понеделник сутринта. Той е отпътувал от Сохар, Оман, в понеделник следобяд, като крайната му дестинация е пристанището на Буенос Айрес, Аржентина.

Източник: Ройтерс

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР