Петролен склад в руския град Орел гори след украинска атака

...
Петролен склад в руския град Орел гори след украинска атака
Коментари Харесай

Петролен склад в руския град Орел гори след украинска атака с дрон

П етролен склад в съветския град Орел гори след украинска офанзива с дрон, предадоха ТАСС и Франс прес, като се позоваха на регионалния губернатор Андрей Кличков.

(*Видеото е архивно)

Той заяви, че безпилотен летатетелен уред се е разрушил в горивно-енергийния комплекс. В резултат един от резервоарите е бил обзет от пламъци. Няма потърпевши хора.

В гасенето на огъня вземат участие над 60 пожарникари и близо 20 единици техника, в това число пожарен трен, заяви за ТАСС представител на пресслужбата на районното държавно управление.

Орловска област не граничи с Украйна, само че се намира относително покрай нея - удареният петролен склад се намира на към 160 километра от прилежащата страна.

Украински дрон, насочил се към Москва, е бил обезвреден над нейните покрайнини, заяви в това време кметът на съветската столица Сергей Собянин, представен от Ройтерс и ТАСС.

Няма потърпевши хора.

Украински дрон е бил свален и над Тулска област, южна от Москва. По предварителни данни няма жертви и опустошения, съобщи ТАСС, като се базира на районните управляващи.

През последните месеци Украйна постоянно нападна с дронове Русия. Основни цели на тези набези са съветските гранични области. Украйна обаче съумява да изпрати безпилотни летателни апарати и по-навътре над територията на Русия.

В неделя съветските управляващи оповестиха за три свалени дрона надалеч на северозапад - два над Новгородска област и един над прилежащата Ленинградска област.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР