Петролът ще донесе новогодишен подарък, който ще се хареса само

...
Петролът ще донесе новогодишен подарък, който ще се хареса само
Коментари Харесай

Първата изненада за 2023. Цената на петрола ще е различна

Петролът ще донесе новогодишен подарък, който ще се хареса единствено на производителите. За потребителите по-ниските цени остават в 2022, а предстоящият растеж ще е сериозен. Причините.

Цените на петрола се напомпаха тези дни със студеното време в Съединени американски щати, оповестява „ Al-Eqtisadiya ”. Ръстът на търсенето на горива, дължащ се на туристическия и празничния сезон в края на годината, също усили нарастването. На всичкото от горната страна спадът на запасите от нефт в Америка се оказа доста по-голям от предстоящото, написа БГНЕС.
-->
Според Муфид Мандра, вицепрезидент на австрийската енергийна компания LMF, разяснява, прогнозите за 2023 са за по-високите цени, изключително в случай че Китай изцяло преодолее рецесията. Отварянето на китайската стопанска система до предкризисните равнища ще докара до повишение на цените заради понижаване на предлагането и координирано евакуиране на нефт от стратегическите запаси на Китаай, запълнен от няколко държавни управления.

Според Андрю Морис, шеф на интернационална консултантска компания, глобите, наложени на съветския петрол и газ, също ще доведат до доста нарастване на цените на петрола през новата година. Оценките на Bank of America цената на суровия нефт вид " Брент " бързо ще надвиши 90 $ за барел заради прогнозата на Федералния запас на Съединени американски щати за по-нататъшно повишение на лихвените проценти и сполучливото икономическо отваряне на Китай.

Експертът отбелязва, че цените могат да надвишават 100 $ за барел в светлината на намаляването на съветските доставки на нефт с към един милион барела дневно, по едно и също време с осъществяването на решението на ОПЕК+ да понижи производството с 2 милиона барела.

В момента цените не престават да порастват възходящия дефицит на нефт, мазут и самолетно гориво в Съединени американски щати, до момента в който страната е наранена от арктическа стихия и увеличение на пътуванията заради празничния сезон. Към 04:22 ч. по Гринуич фючърсите на суровия нефт вид „ Брент ” нарастнаха с 44 цента, или 0,54%, до 82,64 $. Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate нарастнаха с 49 цента, или 0,63%, до 78,78 $.

Цената на кошницата от недопечен нефт на ОПЕК се увеличи и доближи 79,36 $ за барел, в съпоставяне със 78,13 $ ден по-рано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР