Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във ферма

...
Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във ферма
Коментари Харесай

Спор за името на Македония завърши със смърт

Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във плантация на остров Корфу, е погубен от 44-годишен локален гражданин след препирня за името на Македония в кафене. Това оповестява македонското издание „ Фактор “, представено от „ Фокус “.

На 25 ноември Зифле се намесил в гръмък спор на прилежащата маса, на която при аргументирането за Македония били клеветени и расово дискриминирани всички разнообразни раси. Петрит дал отговор и се стигнало до скандал, който бил преустановен, а жертвата си тръгнала от заведението, изпратена с псувни и закани.

По-късно членът или симпатизант на екстремно-дясната партия „ Златна зора “ направил засада на Зифле и го умъртвил с ловджийска пушка. След това хвърлил тялото в канавка около локалния път сред Драготина и Спартера, на три километра от Лефкими. На идната заран локален гражданин разкрил натрупа, когато минал наоколо с колата си.

Полицията на вятъра претърсвала морското дъно в близост в търсене на оръжието, само че на верния път я насочило парче от пушката, открито на мястото на закононарушението. Убийството е разкрито за пет дни. Убиецът е направил признания и е арестуван под стража.

В края на октомври албанската полиция простреля етническия грък Константинос Кацифас, откакто той откри огън по чиновници на реда. Причината за случая беше издигнато от него гръцко знаме на военно гробище от Втората международна война в албанското село Буларат, намиращо се на 6 км от границата сред Албания и Гърция. На погребението в същото село дойдоха няколкостотин гръцки националисти и съпроводиха церемонията със викания „ Македония е гръцка “, „ Северен Епир е гръцки “ и обиди против албанците. Това провокира Тирана да разгласи за личност нон грата 52-ма гърци за „ разпространение на етническа непоносимост “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР