Петричкото село Скрът се мобилизира да събира средства за транспортиране

...
Петричкото село Скрът се мобилизира да събира средства за транспортиране
Коментари Харесай

66-годишна жена от село Скрът издъхна в гръцкия курорт Неа Перамос


Петричкото село Скрът се активизира да събира средства за превозване тялото на 66-годишната Георгена Костадинова, която издъхна в гръцкия курорт Неа Перамос. 66-годишната жена, отишла на еднодневна отмора с щерка си и внука си, откри гибелта си във водите на Бяло море.

Днес черната вест е най-коментирана в селото и покрайнината. Хората се активизират в събирането на пари за докарване на тялото на Георгена в родното и село.

Припомняме, че случаят стана през вчерашния ден следобяд на плаж в гръцкия курорт Неа Перамос. Георгена, дружно с щерка си и 5 годишния си внук се качили на рейс, тръгващ в 7 часа от петричкото село Габрене, за еднодневна екскурзия до курорта Неа Перамос. Там към обяд до момента в който дамата разпуска в морето на пояса, ненадейно и прилошало. Била на плиткото в морето. Веднага хора се събрали и пробвали да оказват помощ на Георгена. Извикани на място били незабавна помощ и полиция.

Жената е превозена в болничното заведение в гр. Кавала, само че за жал лекарите не са могли да оказват помощ, написа struma.com.

"Тялото на дамата е към момента в Гърция. До колкото разбрах от щерка й, която е била с нея от болничното заведение са поискали да им бъде платена сумата от 1100 евро, само че дали са единствено за болничното заведение, или за превоза не знаем. Тази заран синът и дъщерята на дамата потеглиха за Кавала, с цел да създадат всичко належащо тя да бъде превозена. Ще се наложи от селото да съберем средства, с цел да им помогнем. Семейството няма финансова опция. До преди две години Георгена работеше на оранжериите в Петрич, с цел да изкара някой лев ", разяснява кметът на село Скрът ​​​​​​ Надка Райчева.

Близки до фамилията разясниха, че напоследък Георгена е имала здравословни проблеми, най-много със сърцето. Селото е в потрес от през вчерашния ден насам, защото познават дамата като извънредно добра и дружелюбна.

Днес кметът на селото Надка Райчева стартира акция за набиране на средства. Във всички магазини в селото са сложени кутии. Райчева ще потърси и поддръжка от община Петрич, с цел да оказват помощ на фамилията да транспортират тялото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР