Петото поредно издание на Маратон Стара Загора 2020 ще събере

...
Петото поредно издание на Маратон Стара Загора 2020 ще събере
Коментари Харесай

Маратон Стара Загора очаква оспорвани битки по трасето

Петото следващо издание на Маратон Стара Загора 2020 ще събере в Града на липите на 30 август, елитни бегачи от България и чужбина. Състезанието трябваше да се организира на 29 март и макар, че новата дата на осъществяване е в края на лятото, уредниците дават обещание вълнуваща конкуренция. Стартът на Маратон Стара Загора 2020 ще бъде даден в 8:00 часа, пред постройката на Община Стара Загора. И тази година надпреварата се организира под мотото " Бягането като метод на живот " и е част от веригата маратони в София и Варна.
Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики “, след което състезателите минават по бул. „ Никола Петков “. В региона на магазин „ Метро “ вършат противоположен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5км. 1 обиколка

Желаещите да се включат в маратона могат да подадат своята поръчка за присъединяване до 23.59 часа на 25 август. Те могат да избират сред три дистанции - класическата от 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, което дава опция повече фенове на бяганията да се включат в конкуренцията. Организатори са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация " Спорт в свободното време ", Спортен клуб лека атлетика " Берое ", Спортен клуб " Ракета " и БФЛА.

В Маратон Стара Загора се позволяват участници от страната и чужбина за всички дистанции, като за 42.195 km право на присъединяване имат единствено тези, които са навършили 18 години до деня на надпреварата (родени 1999г. и преди).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР