Петнайсет нападатели от групировката Ислямска държава, един полицай и един

...
Петнайсет нападатели от групировката Ислямска държава, един полицай и един
Коментари Харесай

Ислямска държава атакува гранично поделение в Таджикистан

Петнайсет нападатели от групировката " Ислямска страна ", един служител на реда и един боен са убити в Таджикистан при офанзива против отделение на таджикистанските граничари. Това заяви през днешния ден вътрешното министерство на централноазиатската страна, постоянно атакувана от джихадисти, заяви Франс прес.

Нападението е осъществено в 03.23 ч. локално време (22.23 нощес по Гринуич) покрай границата с Узбекистан, на към 50 км от столицата Душанбе.

Граничарите са отвърнали на огъня и са ликвидирали 15 от нападателите, а четирима са задържани. Загинали са един боец от поделението и един служител на реда. Унищожени са и четири коли на нападателите, осведоми министерството, придружавайки официалното съобщение със фотоси, показващи коли, овъглени и окървавени тела, автоматизирани оръжия и пълнители, разхвърляни по черен път.

Бойците от " Ислямска страна " са пристигнали от Афганистан, преодолявайки сред 3 и 6 ноември разстояние от 200 км, прецизираха управляващите след разпити на задържаните.

Днес в Таджикистан се празнува Денят на конституцията, който е неработен. Президентът Емомали Рахмон е в Швейцария - част от европейска обиколка, която ще го води в петък в Париж за среща с френския водач Еманюел Макрон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР