Петнадесет съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали,

...
Петнадесет съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали,
Коментари Харесай

15 проверки за горене на отпадъци направиха РИОСВ – София, СО и СДВР


Петнадесет взаимни инспекции за надзор върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София направиха Регионалната ревизия по околната среда и водите – София (РИОСВ - София), Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи в границите на акция, която стартира на 21 декември. Вчера и през днешния ден бяха тествани 7 обекта, като в един от автосервизите е открита липса на одобрени работни листа за генерираните от активността му боклуци. Предвидената за това нарушаване глоба е в размер от 15 000 до 50 000 лева, оповестиха от пресцентъра на екоминистерството.

Общо от началото на акцията екипите ревизираха 9 автосервиза и 6 пункта за вторични първични материали в регион Възраждане, Оборище, Красна поляна, Овча купел и Илинден. За установени нарушавания са косттатирани 9 нарушавания и са формирани 8 акта, като единият от тях е за две нарушавания. При 7 от тестваните обекти не са установени нарушавания.

При две от шест инспектирани площадки за събиране на вторични първични материали е установено нелегално запазване на боклуци от черни и цветни метали и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Предвидената глоба за това нарушаване е в размер от 15 000 до 50 000 лева Друго фрапантно нарушаване е открито в автосервиз, където нерегламентирано са се изгаряли рискови боклуци (отработено масло). На сдружението е формиран акт, като законодателството планува глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева При други инспекции е открито, че в обекта няма работни листа за подредба на отпадъците, за което се планува глоба в размер от 5000 до 15 000 лева или за открито изгаряне на неопасни боклуци (пластмаси и кабели) от 1400 до 4000 лева и други.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР