Петнадесет коли на компанията за споделени електромобили в София Спарк

...
Петнадесет коли на компанията за споделени електромобили в София Спарк
Коментари Харесай

Компанията за споделени електромобили в София се оплака от вандалски атаки срещу колите ѝ

Петнадесет коли на компанията за споделени електрически автомобили в София " Спарк " са били обект на вандализъм от събота до в този момент. Само нощес на седем транспортни средства са били счупени страничните стъкла. Това сподели пред публицисти пиарът на " Спарк " за България Боян Бакърджиев.

От компанията демонстрираха какви са нанесените вреди на част от колите. Останалите, потърпевши при вандалските акции, са на предпазване в полицията, като ще се употребяват за материални доказателства.

Опити за кражба и умишлени произшествия

Бакърджиев изясни, че са открити несполучливи опити за кражба на електрически автомобили, счупени странични стъкла, откраднати ключове, както и умишлени произшествия. Кражба на сходно транспортно средство е съвсем невъзможна, защото при запалването на мотора колата стартира да предава сигнал къде тъкмо се намира. От компанията настояват, че причинителите работят проведено, като се виждало, че изпитват възприятие за безотговорност.

 Боян Бакърджиев демонстрира вредите по един от електрическите автомобили.
© Велко Ангелов

Боян Бакърджиев демонстрира вредите по един от електрическите автомобили.

" Говорим за груба и нападателна акция. Надяваме се способените органи да си свършат работата. Ако офанзивата продължи, може да заплаши съществуването на услугата за споделени електрически автомобили. Работим на два пазара в Европа и до момента не е имало такава офанзива. Веднага сме алармирали полицията, която взе отпечатъци. Нямаме догатки от кое място идват офанзивите, само че не мислим, че става въпрос за конкуренция. Това е офанзива, а не елементарна вандалщина ", сподели Бакърджиев. От полицията прецизираха, че работят по сигналите на " Спарк ", само че следствието е още първоначално.

Втора офанзива против " Спарк "

За повторно откогато услугата оперира в България, се записва сходен проблем. През пролетта на предходната година е имало случаи на съзнателно развалени електрически автомобили. Тогава от компанията са взели решение да не повдигат обществено тематиката.

" Вярвахме, че сходни проблеми, даже и от толкоз извънредно естество, са краткотрайни и подлежащи на бърза промяна. В момента даването на гласност е неотложно, тъй като явно става въпрос за добре квалифицирано и проведено закононарушение в огромен мащаб, който би могъл да докара до неспособност за по-нататъшно даване на услугата за българските ни клиенти ", написа в формалната позиция на компанията.

 Компанията за споделени електрически автомобили в София се оплака от вандалски офанзиви против колите ѝ
© Велко Ангелов

Ще продължи ли активността си услугата

Пиарът на компанията изясни, че към момента не могат да изчислят загубите, защото всеки ден има нови случаи на съзнателно развалени коли. По думите му обаче " загубите са съществени ".

" Докато не са на улиците, електрическите автомобили губят пари и не изкарват пари, а през това време лизинговите вноски за тях текат. Всички коли са застраховани, само че това е най-малката част на вредата. Услугата става неработеща с колите отвън строй. Това не е нещо, което ще ни откаже. Ако офанзивите обаче не престават, би трябвало да вземем ограничения, с цел да се защитим ", добави Бакърджиев.

Той сподели още, че до края на годината общият брой на споделените електрически автомобили в София ще доближи 300 транспортни средства. Целта пред " Спарк " е през 2020 година колите да набъбнат до 1000.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР