Петнадесет държави, включително САЩ, Индия и Нова Зеландия, изразиха загриженост

...
Петнадесет държави, включително САЩ, Индия и Нова Зеландия, изразиха загриженост
Коментари Харесай

Вече има настроения за искане на компенсации от Великобритания заради Brexit

Петнадесет страни, в това число Съединени американски щати, Индия и Нова Зеландия, показаха угриженост от забавянето на Brexit на срещата на Световната комерсиална организация (СТО) в Женева, съобщи БГНЕС.
Австралийски представители обявиха, че техните експортьори на говеждо и агнешко месо към този момент са били директно ощетени след няколкото отлагания на Brexit. А Бразилия съобщи, че аспектът на Brexit във връзка с ирландската граница и тя да е де факто в Ирландско море - предложение на английския министър председател Борис Джонсън, може да наруши разпоредбите на СТО.
Основният проблем за петнадесетте страни е система, която им разрешава по-лесен достъп до огромния пазар на Европейски Съюз за лимитирани количества от някои от техните артикули, най-вече селскостопанска продукция. Това е система, известна като " митнически квоти ".
Членовете на Световната комерсиална организация нормално ползват мита - налози върху вноса - за доста от стоките, които купуват от чужбина. За някои артикули те поеха ангажимент да разрешат да бъдат импортирани избрани количества с по-ниски от нормалните мита. В някои случаи митата са нулеви. За австралийските фермери е по-изгодно да вземем за пример да продават говеждо месо в Европа. Brexit усложнява това, защото актуалните квоти са за целия Европейски Съюз, в това число Англия.
След Brexit Обединеното кралство и Европейски Съюз би трябвало да решат по какъв начин да ги разделят. Някои страни се притесняват, че това би могло да докара до по-малко удобен достъп, в сравнение с сега имат до огромния и богат европейски пазар.
СТО предизвести, че комерсиалните войни заплашват виталния стандарт и работните места
Австралия съобщи, че Обединеното кралство и Европейски Съюз са предложили разнообразни способи за разпределение на квотите, които биха съдействали за по-малък достъп, в сравнение с австралийските експортьори имат сега. Друга паника е, че Англия и Европейски Съюз могат сами да употребяват част или даже цялата квота на другата страна. Съединени американски щати настояват, че това може съществено да удари продажбите на свинско месо и вино.
Някои страни изискват обезщетение от Обединеното кралство и Европейски Съюз. В СТО това нормално би означавало понижаване на митата за други артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР