Петко Симеонов, фейсбукСамо припомням! СДС беше създаден на 7 декември

...
Петко Симеонов, фейсбукСамо припомням! СДС беше създаден на 7 декември
Коментари Харесай

За кого ще гласува старият седесар Петко Симеонов на балотажа в София?

Петко Симеонов, фейсбук

Само напомням!
Съюз на демократичните сили беше основан на 7 декември 1989 година като необятна политическа коалиция. Негови учредители бяха левичарски, центристки и десни партии и организации – Български земеделски народен съюз „ Никола Петков “, БСДП (о), Клуб на нелегално репресираните след 1945 година, Екогласност, Клубът за поддръжка на гласността и преустройството, „ Подкрепа “, Независимо сдружение за отбрана правата на индивида, Независимите студентски сдружения, Движение гражданска самодейност, Комитет за отбрана на религиозните права, свободата на съвестта и духовните полезности. До 20 януари 1990 година бяха признати Зелената партия, Радикалдемократическата партия, Демократическата партия, а по-късно Обединен либерален център, Нова социалдемократическа партия, Демократичен фронт. На 10 юни 1990 година (първият тур на изборите за 7 ВНС) в Съюз на демократичните сили членуваха 16 организации от целия политически набор, обединени от две хрумвания – народна власт и република. Колко от тези организации, съгласно вас, бяха десни?
Това беше Съюз на демократичните сили! Това беше Синята концепция.
Бяхме и си останахме съперници на Българска комунистическа партия (БСП) като провалила се партия, основала тоталитарната страна и упражнявала, с поддръжка от Съюз на съветските социалистически републики, диктаторска власт. Бяхме срещу институциите, които бяха принадлежности на диктатурата.
Левичарите като левичари не са били възприемани от Съюз на демократичните сили като съперници.
Самият порив на милионите българи за радикални промени беше за независимост на словото, печата, частната самодейност, сдружаването, пътуването, местожителството, обществена правдивост, срещу привилегиите на алената буржоазия, за владичество на закона, а не на политическата целенасоченост, за властта на Народното събрание, а не на Централен комитет, за пазар, а не за командна стопанска система, за свободни избори, а не за назначавани от партията началници… А по-късно бяхме и срещу назначените от Централен комитет милионери! Кое е дясното в тези хрумвания?
Синдикалистката от „ Подкрепа “ Ваня Григорова е естественият избор за всеки остарял седесар!
Но живеем в демократично общество. Всеки самичък си взема решение.

– – –

За мен балотажът в София стана доста елементарен. От единствено себе си е ясно, че ще гласоподавам за момичето от „ Подкрепа “ – Ваня Григорова.
Сините левичари или демократите от левицата са мои съдружници и другари!
Ваня Григорова! Това е името!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР