Петият дебат между претендентите за номинацията на Демократическата партия за

...
Петият дебат между претендентите за номинацията на Демократическата партия за
Коментари Харесай

Умерени и прогресивни се сблъскаха за номинацията на кандидат на демократите

Петият спор сред кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати следващата година мина под знака на разделянето сред умерените и прогресивните претенденти, заяви Франс прес.

Набиращият известност млад кмет Пийт Бутиджидж и някогашният вицепрезидент Джо Байдън разкритикуваха левите стратегии на сенаторите Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

След миг на единение против президента републиканец Доналд Тръмп, против който следената от демократите Камара на представителите в Конгреса на Съединени американски щати стартира следствие за импийчмънт, двата лагера започнаха с взаимните нападки.

Най-младият от 10-имата участници в дебата в Атланта, 37-годишният Бутиджидж, който не крие хомосексуалната си ориентировка, опита да влезе в ролята на обединител. "Дори по тематики, по които демократите бяха в защита, като имиграцията или огнестрелните оръжия, ние към този момент имаме болшинство да създадем каквото би трябвало, при изискване че активизираме, а не разделяме това болшинство ", сподели кметът на Саут Бенд - 100-хиляден град в централния щат Индиана.

След това Бутиджидж нападна втората в социологическите изследвания Уорън и Сандърс за предлаганите от тях планове за здравна промяна, като съобщи, че те "не са верният метод за сливане на американците ".

"В този миг демократите в огромното си болшинство не поддържат " такава промяна, додаде различен сдържан претендент, Джо Байдън, който е любимец съгласно сондажите.
Уорън отбрани прогресивните си оферти и сподели, че най-хубавият метод за сливане на американците е "да се построи една Америка, която работи за всички, а освен за богатите ".

"Американският народ възприема сегашната здравна система не просто като жестока, само че и като неработеща ", съобщи на собствен ред Сандърс.

Елизабет Уорън планува система за всеобщо здравно обезпечаване на третата година от възможния си президентски мандат. Независимият Бърни Сандърс, който се самоопределя като социалист, възнамерява да вкара неотложно тази мярка, напомня Франс прес.

Спорове провокира и доказаният проект на Елизабет Уорън да таксува с 2 % налог благосъстоянието над 50 милиона $ и с спомагателни 4 % това над 1 милиард $, показва Ройтерс.

"Омръзнало ми е от паразитиращи милиардери ", сподели Уорън. Тя изясни, че парите от налога ще отидат за гратис обучение в лицей, универсално опазване на здравето за децата и опрощаване на по-голямата част от студентските задължения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР