Петицията с двойния стандарт при храните и напитките от едни

...
Петицията с двойния стандарт при храните и напитките от едни
Коментари Харесай

Мая Манолова Удари По Масата И Събра Погледите На Цяла Европа! Огромна Несправедливост За Българите!

Петицията с двойния стандарт при храните и напитките от едни и същи марки, популяризирани в страните от Източна и Западна Европа, е подадена през днешния ден. Идеята на Мая Манолова е да се възползва от правото си като жител на Европейския съюз да насочи петиция до Екологичен потенциал по въпрос, който го визира директно и попада в областта на активност на Евросъюза.

Петицията е подкрепена от артиста и режисьор Камен Донев, ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Венцислав Грозев, ръководителя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева, изпълнителния шеф на Националната мрежа за децата Георги Богданов, както и ръководителя на Националното посланичество на студентските препоръки Яна Вангелова.

С петицията се упорства казусът да бъде прегледан в Европейския парламент. " Според нас той може да бъде решен с ново европейско законодателство ", уточни омбудсмана Мая Манолова.

" Това съгласно мен не е опълчване на Запада и Изтока, а по-скоро става дума за стопански ползи, за транснационални компании, за огромни търговски вериги, които осъществят облаги от предлагането на храни с по-евтини съставки в разнообразни точки на европейския пазар. Когато едни съставки са по-евтини, а стоката се продава на същата или на по-висока цена, се осъществят огромни облаги ", изясни тя, написа Пик.

" Подадохме петицията по електронен път до Комисията по петиции в Европарламента. В рамките на два месеца тя ще бъде позволена за разглеждане и ще бъде разгласен уеб сайтът, на който жители на Европейски Съюз, освен българи, могат да се причисляват към нея ", увери още Манолова.

Oбудсманът напомни свое проучване на детски храни, купени от три европейски столици - Берлин, Виена и София. Установено е, че в България тези храни са с по-малко шоколад, по-малко мляко, по-малко какао и с по-малко същински плодов сок, а в това време цените са по-високи от тези в Западна Европа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР