Петицията е срещу войната. Това не означава, че заемаме едната

...
Петицията е срещу войната. Това не означава, че заемаме едната
Коментари Харесай

Историк: Владимир Путин е авторитарен лидер, управлявал твърде дълго

" Петицията е против войната. Това не значи, че заемаме едната страна против другата – тъй като това единствено ескалира напрежението. Няма по какъв начин да не признаем от кого беше стартирана войната. Когато изрично осъждаме войната, би трябвало да кажем, че тя не стартира без причина. Те бяха и от двете страни, дори от няколко страни. Формално спорът  стартира сред Русия и Украйна, само че в него вземат участие и доста западни сили. В началото имаше един апел за денацификация на Украйна. Там има нацисти и това е несъмнено, само че ръководството не е такова. Украинците не са такива ". Това съобщи в студиото на Нова телевизия историкът проф. Искра Баева, която акцентира, че е русофил.

По думите й обаче Владимир Путин е властнически водач, управлявал прекомерно дълго. 

  " Разделението на русофоби и русофили е друго от разделянето ляво – дясно. За нас първата реакция, която докара до тази петиция – може би първата обществена  позиция беше на леви деятели ", уточни о своя страна Стойо Тетевенски публицист и държавник, който е основател на петицията.

По думите му не е значимо дали си русофил или русофоб. " Изходната точка за мен е лявото. Ляво – значи антивоенно. И в тази ситуация първият ни приоритет би трябвало да бъде " Не на войната ". Защото почтени хора умират. Не на войната в тази ситуация значи – да спрем Путин ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР