Петимата каналджии от схемата Локорско, при която загинаха 18 афганистанци,

...
Петимата каналджии от схемата Локорско, при която загинаха 18 афганистанци,
Коментари Харесай

Известен бизнесмен бил тартор на каналджиите, убили 18 мигранти

Петимата каналджии от схемата " Локорско ", при която починаха 18 афганистанци, влязоха в съда.

Те безмълвно минаха пред чакащите кореспонденти и не пожелаха да кажат нито дума, написа Флагман. 
-->
Прокуратурата ги желае за непрекъснато в ареста.

Със сигурност може да се каже, че измежду тези лица е тарторът на канала Виктор Кузмов, водачът Атанас Атанасов-Пижака от Каблешково и Християн Дунгаров. Последният, който съгласно прокуратурата е съпричастен към групата е Валентин Христов, който бе задържан в Гърция и занапред ще се чака изгонването му към България.

В събота прокуратурата бе прекомерно обрана в информацията, която даде пред медиите. Тази вечер се чакат детайлности за точното присъединяване на всеки един от арестуваните, както и техните персонални пояснения.

Виктор Кузмов (52 г), доведен с белезници в Софийски градски съд (СГС), е прочут бургаски предприемач. 

„ Целият град го познава, освен аз “, каза пред Флагман.бг през вчерашния ден Валентин Христов.

Виктор Кузмов е някогашен съсобственик на паметния бар „ Кашмир “, който към този момент е ребрандиран и няма нищо общо с него.



Единствената фотография на Кузмов в обществените мрежи

По специалност 52-годишният мъж, който е с непрекъснат адрес в Асеновград, само че от години живее в Бургас, е интериорен дизайнер. И то доста добър, споделиха негови клиенти, които са го заели с плановете си.

Определят го за авангарден дизайнер, който е сътворил някои от най-хитовите нощни заведение в района. Негово дело са някогашния „ Буда бар “, споменатиятвече бар „ Кашмир “, хотел „ Сахара “ в Свиленград и редица клубове в Слънчев бряг.

Според източници на Флагман, излязъл от този бизнес преди три години и очевидно е решил да откри по-печелившо занятие.

В досието му не липсват предходни осъждания. Престъпната му кариера почнала още през далечната 1999 година с присъда за подправени документи, след това бил осъждан за безчинство, шофиране след приложимост на алкохол и шофиране без удостоверение за МПС.

Повече от 10-ина години Кузмов бил чист пред закона.

До 11 юли 2021 година, когато за пръв път е хванат с 10 афганистанци на Автомагистрала „ Тракия “, край Чирпан. Месец по-късно е заловен край Елин Пелин, още веднъж с огромна група мигранти.

За двата случай получил по 5 месеца затвор, само че защото у нас няма събиране на наказванията, имал едно общо – от 5 месеца. Той е един от дребното дейно наказани каналджии.

Излязъл на независимост при започване на 2022 година. Твърди се, че схемата с тайниците измислил до момента в който е зад решетките. Чрез собствен другар намерил цеха в Каблешково, където били направени укритията за мигрантите.

Престъпната активност траяла повече от година и работела безупречно – до 17 февруари, когато от лакомия двамата водачи – Атанас Атанасов и Християн Дунгаров, натъпкаха в ковчезите 52 мигранти и 18 от тях починаха.

Установено е, че Атанас Атанасов незабавно откакто схванал за мъртвите бежанци позвънил на боса, а Кузмов час по-късно цъфнал в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, с цел да разгласи, че някой му откраднал камиона. Разбира се, номерът не минал, защото служителите на реда към този момент били стигнали до неговото име.

Подозира се, че Кузмов въпреки всичко е съдействал на следствието, с цел да се открият всички участници в незаконната скица.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР