Петимата български евродепутати от ПЕС/БСП бяха сред общо дванайсетимата членове

...
Петимата български евродепутати от ПЕС/БСП бяха сред общо дванайсетимата членове
Коментари Харесай

Българските социалисти в ЕП гласуваха против резолюцията, обявила Русия за спонсор на тероризма

Петимата български евродепутати от ПЕС/БСП бяха измежду общо дванайсетимата членове на Екологичен потенциал от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, които гласоподаваха срещу резолюцията, оповестила Русия за спонсор на тероризма, оповестява кореспондентът на в Брюксел.

Председателят на делегацията на българските социалисти Петър Витанов стимулира негативния избор на сътрудниците си.

" Не може в тази резолюция да се приканва за ограничение, всевъзможно ограничение на всички дипломатически контакти. Това значи, че просто не се търси спокойно решение, не се търсят договаряния, а се търси явно спомагателна ескалация ", съобщи Витанов.

" Със самата тази тежка реторика, в последна сметка, съгласно мен, се отвързват ръцете на Путин и се влиза в разказа на Путин. Обяви го за терорист и тогава на процедура ще му отвържеш ръцете! Той да прави каквото си пожелае в Украйна, без да се преценява с нищо ", разяснява социалистът.

Още през вчерашния ден Витанов и сътрудниците му Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова са декларирали, че няма да поддържат резолюцията, напомня националното радио.

Най-многоброен негативен избор по резолюцията има от групата " Идентичност и народна власт " - 26 души. От българските евродепутати във вота не са взели участие Ева Майдел от Европейската национална партия и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти.

В документа европарламентът приканва Европейски Съюз да продължава да изолира Русия в интернационален проект, в това число когато става въпрос за участието й в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Членовете на Европарламента желаят контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени. В документа се насочва апел към страните членки бързо да приключат работата си по деветия пакет от наказания против Москва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР