Петима прокурори от Тетово и Скопие разследват причините за пожара

...
Петима прокурори от Тетово и Скопие разследват причините за пожара
Коментари Харесай

Вече 14 жертви на пожара в Covid болницата в Тетово, няма пострадали българи

Петима прокурори от Тетово и Скопие проверяват аргументите за пожара в модулната болница за КОВИД-19 в Тетово, който избухна към 21 часа локално време нощес, съобщи МИА. Огънят е сподавен след няколко часа.

Прокурорите са поискали аутопсията на 14 жертви , като досега са завършени четири, само че не е изключено в хода на следствието да бъдат открити още, заяви изданието МКД.мк., представено от Българска телеграфна агенция.

За някои от жертвите ще бъде нужен ДНК разбор, с цел да се откри тяхната идентичност. Според първичните сведения, измежду починалите няма медицински личен състав .

Първоначално бе обявено за 10 жертви. Общо 24 са били приетите в болница, като всички починали са били пациенти. Сред потърпевшите има и хора от медицинския личен състав.





Министърът на опазването на здравето Венко Филипче от нощес се намира на място в Тетово, а в това време съболезнования изпратиха Европейският съюз, министерството на външните работи на Гърция, сръбският президент Александър Вучич, който е предложил помощ в оправянето с последствията, албанският президент Илир Мета и други.

Към момента няма публични данни за починали или потърпевши български жители при пожара, оповестиха от Министерство на външните работи у нас. Посолството ни в Скопие е в контакт с локалните управляващи и следи с нараснало внимание обстановката.

Експлозия е предизвикала пожара в коронавирус болничното заведение в Тетово, заяви по-рано във Facebook министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев. Тепърва обаче ще се проверяват аргументите за нещастието, образуван е спешен щаб, който работи на мястото на случая.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР