Петима посетители загинаха при нападението в търговски център в Сидни,

...
Петима посетители загинаха при нападението в търговски център в Сидни,
Коментари Харесай

Петима убити и осем ранени при нападение с нож в търговски център в Сидни (СНИМКИ)

Петима гости починаха при нападението в търговски център в Сидни, а 8 души, в това число дете са откарани незабавно в болница . Полицията заяви, че не изключва тероризмът да е движещият претекст в разигралата се покруса.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе сподели, че е имало „ голям брой жертви “ при нахлуване с нож.

„ За страдание се оповестява за голям брой жертви и първите мисли на всички австралийци са със засегнатите и техните близки “, написа той в обществената медийна платформа X.

 

Българска телеграфна агенция

 

Инцидентите се случиха в обширния търговски комплекс Westfield Bondi Junction, който беше цялостен с купувачи. Центърът бе затворен и полицията прикани хората да заобикалят региона. Службата за незабавна помощ на щата Нов Южен Уелс заяви, че един мъж е бил убит от органите на реда. Смята се, че той е бил измежду нападателите. Мотивът към момента не е явен

 

Българска телеграфна агенция

 

Очевидци споделиха, че на мястото на случая е имало суматоха, като купувачите са бягали на безвредно място, а полицията се е опитвала да обезопаси региона. Няколко души се скриха в супермаркет, където останаха към час. Звукът на полицейски сирени и хеликоптери извърши въздуха. Записи от охранителни камери, излъчени от локални медии, демонстрират мъж, който тича из комерсиалния център с огромен нож и ранява хора, проснати на пода.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР