Петима мъже и жена са задържани при полицейска операция в

...
Петима мъже и жена са задържани при полицейска операция в
Коментари Харесай

Петима мъже и жена са задържани при полицейска операция в Бургас

Петима мъже и жена са арестувани при полицейска интервенция в Бургас. Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че са правили регистрация на крадени коли от висок клас и такива, които са обект на лизингови или застрахователни измами. Това сподели на конференция в Бургас заместник-окръжният прокурор Светослав Стойнов.

Става въпрос за проведена незаконна група, чийто членове са работили по смяна на номерата на рамите на моторите на коли от безценен клас. След това с неистинен документи колите са били регистрирани в КАТ. Един от арестуваните мъже е началник на групата, уточни прокурорът.

Шестимата арестувани през вчерашния ден са привлечени в качеството на обвинени за осъществени закононарушения по член 321, алинея 3 от Наказателния кодекс. За лицето, привлечено като началник на незаконната група, законът планува наказване “лишаване от независимост " от 5 до 15 години, за участниците - от 3 до 10 години. 

Ръководителят на група е с букви С.М. А. Роден е през 1967 година. 

На четирима от обвинените след покачване на обвиняването е наложена мярка “задържане под стража " до 48 часа. За двама от обвинените са налице учредения за по леки ограничения - “подписка ". На последните двама са им наложени забрани да напущат рамките на страната.

Действието на групата е почнало през есента на 2020 година. През 2021 година е постъпила информация, че се прави незаконна активност, сподели шефът на Областната дирекция н Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Установените минали през незаконната скица коли са 39.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР