Петима магистрати от Република България взеха участие в обучение на

...
Петима магистрати от Република България взеха участие в обучение на
Коментари Харесай

Български магистрати участваха в обучение на тема „Криптиране в наказателното разследване“

Петима магистрати от Република България взеха присъединяване в образование на тематика „ Криптиране в наказателното следствие “, което се организира в гр. Трир, Федерална република Германия в интервала от 20 до 21 октомври 2022г.

Организатор на семинара е Академията по европейско право/ERA/, лектори са настоящи магистрати, специалисти от Европейската комисия и Евроюст, членове на академичната общественост от страни членки на Европейски съюз (ЕС) и Обединено кралство Англия и Северна Ирландия.

Мария Тодорова – прокурор в Оперативна програма – Пловдив прокурор, Светослав Великов – зам.-административен началник на районна прокуратура – Русе, Виолета Ангелова, прокурор в районна прокуратура –Бургас, следователят от СГП, командирован в Национална следствена служба Виолета Вълчева и Атанас Димитров – арбитър в областен съд Бяла бяха част участниците – съдии, прокурори и следователи, от страни членки на Европейски Съюз.

В рамките на образованието бяха прегледани съответни правни благоприятни условия за справяне  с алтернативата криптиране – правна рамка, провокации и най-хубави практики, както и обзор на опциите за политики, налични за правоприлагащите органи.

Участниците в семинара разискаха съответни проблеми засягащи техники за следствие при криптирани данни – самоуличаване, влияние върху престъпните следствия и благоприятни условия за навлизане в криптирани информационни мрежи.

Как работи криптирането, какъв брой мъчно е да се разбие то, криптиране отвън Европа в подтекста на плана на национална политика за криптиране за регулация на потреблението на криптиране в Индия, методът на Microsoft и интернет промишлеността в криптирането, разбор на следствието на немското дело „ EncroChat “ и сходни проблеми с криптофони, навлизане в криптирани информационни мрежи, какъв брой мъчно е да се разбие криптирането бяха другите наранени тематики в образованието. 

Магистратите разискаха и правното положение на националните правосъдни практики и делата пред Европейски съд по правата на човека отнасящи се до отговорностите за криптиране и реализиране на верния баланс сред криптиране и дискретност, шифроването и неговите евентуални последствия за главните права на жителите и целостта на трансграничните мрежи и пазари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР