Петима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в

...
Петима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва лихвари, искали 400 000 от жена, взела 100 000 на кредит |

Петима души са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване посредством закани и принуждение на хора от Сливен и други селища в района, оповестиха от Специализираната прокуратура. 

Те са арестувани при полицейска интервенция на БОП – Сливен и Ямбол. В жилища в Сливен и Самуилово, както и в 2 офиса, са открити и конфискувани документи, пари, бележници със мемоари, а в употребени от арестуваните коли - револвери, бухалки, вериги, хладни оръжия, полицейски палки, тактически маски.

Събраните доказателства сочат, че групата работи от септември 2020 година Четирима от участниците постъпили на работа като събирачи на задължения в два офиса на сдружение за бързи заеми в Сливен. Скоро поели цялата активност на сдружението, както и сключването на контракти с кредитополучатели.

Предоставяли на заем разнообразни суми, измежду които и шестцифрени. След закъснение на вноска, длъжниците неотложно били посещавани, налагани им били нелегално наказателни лихви, били заплашвани и бити. 

В един от случаите жена договорила и получила заем от 100 000 лева за развиване на бизнес. Тя била принуждавана от членове на групата да внесе 400 000 лева поради насъбрани лихви.

Четирима са арестувани под стража, а един е пуснат под гаранция от 5000 лв.. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР