Петима души са били убити, а седем други - ранени

...
Петима души са били убити, а седем други - ранени
Коментари Харесай

Поредни израелски въздушни удари над Сирия

Петима души са били убити, а седем други - ранени при хипотетичен израелски въздушен удар в петък вечерта в Северозападна Сирия. Това заяви държавната осведомителна организация на страната.

Един от убитите е граждански. Сред ранените има дете.

Това беше вторият хипотетичен израелски удар по страната от дни, откакто ракети бяха изстреляни в сряда оттатък границата на Израел.

SANA заяви, че огромен брой ракети са били изстреляни от израелски изтребители над Масиаф по време на удара в петък вечер.
 10 военни починаха при въздушна офанзива против рейс в Сирия
10 военни починаха при въздушна офанзива против рейс в Сирия

Превозното средство е било изумено от противотанкова ракета

SANA цитира неидентифициран сирийски боен чиновник, който сподели, че множеството от ракетите са били прихванати.

Сирийската войска твърди, че смъква идващи ракети след съвсем всеки хипотетичен израелски удар.

Тези изказвания израелските военни чиновници и анализаторите на гражданската защита значително отхвърлят като празни хвалби.

Смята се, че регионът Масиаф се употребява като база за ирански сили и проирански милиции и през последните години е бил неведнъж обект на офанзиви, приписвани на Израел. Твърди се, че регионът е бил ударен от Израел още предишния месец.

В региона се намира и оборудване, принадлежащо на Центъра за научни проучвания и проучвания, прочут като CERS, който самичък по себе си е бил ударен няколко пъти в предишното.

Западните чиновници от дълго време свързват CERS с производството на химически оръжия. Според Съединените щати, газът зарин е създаден в този център, обвиняване, отхвърлено от сирийските управляващи.

Нямаше неотложен коментар от Израелските сили за защита , които нормално не разясняват обособени удари.

Израел извърши стотици офанзиви над Сирия през последното десетилетие, най-много с цел да спре опитите на иранските сили да трансферират оръжия.
 Сирия оповестява за четири жертви след израелски въздушен удар
Сирия оповестява за четири жертви след израелски въздушен удар

Нанесени са и материални вреди

Израелските удари не престават в сирийското въздушно пространство, което значително се управлява от Русия, макар че връзките с Москва се утежниха през последните седмици. Израел се оказа в спор с Русия, защото от ден на ден поддържа Украйна, като в същото време се стреми да резервира свободата на придвижване в небето на Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР