Петима души от сектор "Икономическа полиция" са задържани при днешната

...
Петима души от сектор "Икономическа полиция" са задържани при днешната
Коментари Харесай

Полицаи рекетирали собственици на заведения в София, има арестувани

Петима души от бранш "Икономическа полиция " са арестувани при днешната акция в столичното 4-то РПУ, заяви на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Петимата са арестувани по време на работа, като измежду тях има и управителен чиновник. Предстои да бъде преценено на кои ще бъде повдигнато обвиняване, добави той.

От много време се работи по тази група. Благодарен съм, че на никое място не изтече информация и бяха подхванати съответните дейности, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи, като посочи че сега текат процесуално-следствени дейности, съобщи кореспондент на Novini.bg

Различни са били сумите, които са били желани, водени са договаряния за уточняване на на тези суми. Таксата "спокойствие " била желана вероятно за стопиране на инспекции, изясни Ивайло Иванов.

Води се следствие за проведена незаконна група от чиновници на 4-то РПУ "Икономическа полиция ", занимаващи се с корупционни дейности. Дейността се показва в обезпечаване на такса "спокойствие " – изнудване на дребни притежатели на заведения в региона на 4-то РПУ за заплащане на месечна такса, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. По създание, хората, които би трябвало да пазят законността, реализират активност, против която би трябвало да се борят, добави той.

Искам да благодаря на Министерство на вътрешните работи, тъй като цялата активност по оперативна информация, по разработка, е свършена от съответните служби на Министерство на вътрешните работи. След събиране на цялостна информация е сбъднат контакт със Специализираната прокуратура и са подхванати в екип съответните дейности. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не лъжем, че нямаме проблеми – създали сме си разбор, те не са загадка в нашите редици, не си крием главата в пясъка и дружно като сътрудници се опитваме да ги решаваме. Тези проблеми би трябвало да бъдат вкарани в някакви здравословни рамки, сподели Иван Гешев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР